Index Vakbarát Hírportál

Elek nem játszhat Andorra ellen, Szalai az orosz meccset hagyja ki

2017. június 4., vasárnap 21:10

Elek Ákos és Szalai Ádám sem léphet pályára hétfőn a magyar futballválogatottban az oroszok elleni felkészülési mérkőzésen.

Bernd Storck szövetségi kapitány vasárnap, a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy előbbi játékosra pénteken, az Andorra otthonában sorra kerülő világbajnoki selejtezőn sem számíthat, míg Szalai térdsérülése valószínűleg rendbe jön a tétmérkőzésre.

A német szakember az oroszok elleni összecsapásról szólva megjegyezte, egy rendkívül erős és szervezett rivális ellen lépnek pályára, az orosz csapat egyik legnagyobb erőssége, hogy gyorsan megy át védekezésből támadásba, köszönhetően a hátsó ötösének. Hozzátette: ez kicsit hasonlít is az andorraiak felállására.

A tréner újra kijelentette, több fiatal játékos is lehetőséget kap majd a Groupama Arénában, és bízik benne, hogy a közönség támogatásával sikerül jó játékot bemutatniuk, pozitív élményekkel nekivágni a világbajnoki selejtezőnek.

A játékosok közül Gulácsi Péter elmondta, rendkívül nehéz mérkőzésekre számít az oroszok és az andorraiak ellen. A Lipcse kapusa hangsúlyozta: az oroszoknál egészen biztosan motiváltak lesznek a futballisták, hiszen többen ezen a meccsen harcolhatják ki a helyüket a június 17-én kezdődő Konföderációs Kupán szereplő csapatban, vagy akár a jövő évi világbajnokságra készülő keretben is megszilárdíthatják pozíciójukat. Szerinte a két meccs talán csak annyiban hasonlít majd egymásra, hogy mindkét rivális hasonló felállásban lép pályára. Természetesen az orosz csapatot jobb képességű futballisták alkotják, így ők várhatóan többet kezdeményeznek majd, mint a miniállam válogatottja.

A vb-selejtezőről szólva a következő szezonban Bajnokok Ligája-szereplő kapusmegjegyezte, a legfontosabb, hogy minél hamarabb alkalmazkodjanak a számukra szokatlan körülményekhez, azaz az 1000 méteres magassághoz, vagy éppen a műfüves pályához.

Az egyszeres válogatott Hangya Szilveszter egy kisebb sérüléssel bajlódott az elmúlt napokban, de vasárnap már ő is beszállt az edzésbe. Bízik benne, hogy a folytatásban teljes értékű munkát tud végezni. Az elmúlt napok tapasztalatai alapján elmondhatta, mindenki a maximumot nyújtotta az edzőtáborban, nagy a harc a csapatba kerülésért.

A magyar válogatott hétfőn 20.30 órától a Groupama Arénában fogadja az oroszokat, majd pénteken Andorrában játszik világbajnoki selejtezőt. A nemzeti csapat öt forduló után a harmadik helyen áll a vb-selejtezős csoportjában, öt pont a lemaradása az Európa-bajnok portugálokkal, és nyolc az éllovas svájciakkal szemben. (MTI)

A magyar válogatott várható kezdőcsapata (az MTI szerint):
Gulácsi Péter - Bese Barnabás, Lang Ádám, Vinícius Paulo, Kádár Tamás - Nagy Ádám, Nagy Dominik - Stieber Zoltán, Kleinheisler László, Dzsudzsák Balázs - Eppel Márton

Rovatok