Index Vakbarát Hírportál

Torkon ragadott egy újságírót, kivágták a válogatottból a Barca törökjét

2017. június 6., kedd 17:55

Érdekes eset zajlott le a török válogatott repülőgépén a csapat Macedónia elleni barátságos meccse után, beszámolók szerint ugyanis a Barcelonában játszó, de az Arsenallal többször is hírbe hozott Arda Turan rátámadt egy újságíróra utazás közben.

Turan állítólag azért ragadta torkon a Milliyetnek dolgozó Bilal Mesét, mert az korábban cikket írt a török csapat 2016-os Eb-szereplés körüli bónuszvitájáról. Az eset után a szövetségi kapitány Fatih Terim kirúgta a csapatból Turant, aki keddre vissza is vonult a válogatottságtól – a 30 éves játékos eddig 96 meccset játszott a török csapatban, 17 gólt szerzett. Utoljára hétfőn, a Macedónok ellen játszott a válogatottban, 62 percet kapott.

Mondd meg, Bilal Mese, ott voltál? Ott voltál, amikor a bónuszvitáról írtál? Kitől kértem én pénzt? Kitől kértem extra bónuszt? Mondjad, gyerünk! Ki bérelt fel, hogy ilyeneket írjál?

– ezzel támadt az újságírónak Turan, majd azzal folytatta, hogy nem tudja felfogni, hogy olyan országban él, ahol ilyen embereket felengednek a válogatott repülőjére. A Barcelona-játékos azt is kifogásolta, hogy ha Mese főnöke a lapnál (Yildirim Demirören) egyben a török futballszövetség elnöke is, akkor valójában úgy kellene írnia, hogy a futballszövetség elnöke a főnöke.

Kedden Instagram-üzenetben folytatta Turan, hogy bár nem tudja, jól cselekedett-e hétfőn, és választ sem kapott kérdéseire. Nem sokkal később pedig bejelentette, hogy visszavonult a válogatottságtól.

Rovatok