Index Vakbarát Hírportál

Újabb meccset meghatározó ítélet a videóbírótól

2017. június 6., kedd 13:56

Olaszország hosszabbításban verte 3-2-re Zambiát az U20-as futballvébén, és jutott az elődöntőbe. A meccsen újra előkerült a videóbíró, amit a FIFA ezen a tornán is tesztel, hogy aztán a jövő évi felnőttvébén már rutinosan alkalmazhassák.

Zambia 1-0-ra vezetett, amikor a 43. percben újra ziccerbe került az egyik csatára, Chylufia, aki bebotladozott a tizenhatosra, majd miután a kapust is kicselezte, elesett.

A játékvezető büntetőt ítélt, de hivatalból megnézték a videósok is, és javították a döntést: nem tizenegyes, viszont kiállítás és szabadrúgás.

Volt olyan tévékommentátor, aki kiakadt a döntésen, pedig egyértelmű, hogy Pezzella visszarántja az ellenfél vállát, rutinosan, épp a tizenhatos előtt, aki ugyan továbbmegy, de aztán elesik. Egyértelmű a gólhelyzetben kitörő játékos elleni szabálytalanság, vagyis a kiállítás, de az is, hogy a fault még épp a büntetőterület előtt történt.

A szabadrúgásból nem lett semmi, maradt az 1-0 az afrikaiaknak, de az olaszok a második félidőben emberhátrányban kétszer is egyenlítettek. Luca Vido pedig a 111. percben befejelte a győztes góljukat.

Olasz-angol és Venezuela-Urugay lesz a két elődöntő.

Rovatok