Index Vakbarát Hírportál

Futball BL-döntő lehet Budapesten

2017. június 7., szerda 17:14

Az UEFA hivatalosan is közzétette, azoknak a pályázóknak a névsorát, amelyek a 2019-es év legfontososabb európai kupadöntőit rendeznék. Ezek szerint két év múlva a Bajnokok Ligája döntője vagy Azerbajdzsánban, vagy pedig Spanyolországban lesz.

A két év múlva esedékes sorozat utolsó meccsét a bakui Olympic Stadiumban, vagy a madridi Wanda Metropolitanóban rendeznék.  Ez utóbbi az Atlético újonnan épülő stadionja, amely 2018-ra készül majd el és 67 ezer néző befogadására lesz alkalmas.

Magyar nevezés is volt, a női Bajnokok Ligája rendezésére adta be a Magyar Labdarúgó Szövetség. Egyetlen ellenfelünk van, Kazahsztán az Asztana Arénával pályázott, nálunk a Ferencváros Groupama Arénája lenne a rendező. Csak érdekességként, az idei döntőt a férfi BL helyszínén, Cardiffban rendezték és 22 433-an látták, ahogy a Lyon hosszabbítás után büntetőkkel 7-6-ra legyőzte a szintén francia Paris SG-t.

Az Európa Liga döntőjére három jelentkező van: Azerbajdzsán szintén az Olympic Stadiummal, Sevilla az Estadio Ramón Sánchez Pizjuánnal és Törökország az isztambuli Besiktas Arenával.

A legtöbben UEFA Szuper Kupát rendeznének, összesen hét pályázó van rá:

Az UEFA irányító testülete 2017. szeptember 21-én dönt majd a helyszínekről.

Rovatok