Index Vakbarát Hírportál

Storck: Szervezett, türelmes játék kell Andorra ellen

2017. június 8., csütörtök 20:26

Bernd Storck magyar szövetségi kapitány türelmes és szervezett focit vár majd csapatától az Andorra elleni péntek esti vb-selejtezőn, írja az MLSZ honlapja.  

"Budapesten megtapasztalhattuk, hogy keményen futballozik az ellenfél, nehéz feltörni a védelmét, hazai pályán pedig még inkább igaz ez: Svájc és Lettország is csak egy góllal tudott győzni Andorrában. Türelmes és szervezett játékot kell nyújtanunk, és jó döntéseket hozni a kapu előtt" - mondta Storck. A kapitány azt is közölte, hogy Kádár Tamás kisebb sérüléssel bajlódik, emiatt kérdéses a játéka. 

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány azt mondta, hogy az oroszok elleni meccset el kell felejteni, és a vb-selejtezőre kell koncentrálni. "A vb-selejtezőn mindenképpen győznünk kell, másra nem is gondolhatunk. A körülményekkel sem szabad foglalkoznunk, műfű vagy nem műfű, teljesen mindegy. Az kell, hogy lebegjen a szemünk előtt, hogy minél előbb megszerezzük az első gólt, és nyugodtan tudjunk futballozni. Tudjuk, hogy az ellenfél keményen játszik, és elsősorban a védekezéssel foglalkozik majd, ezt fejben is fel kell tudni dolgoznunk". 

Andorrában meleg az idő, eső nem esett, emiatt nagyon száraz a pálya, de az előrejelzések szerint péntek estére, a mérkőzés időpontjára várható enyhe csapadék, ami jó tenne a talajnak.

A vb-selejtező péntek este 20.45-től kezdődik. 

Rovatok