Index Vakbarát Hírportál

Az amerikai foci megváltója nem bír leállni

2017. június 9., péntek 13:17

Egyre inkább úgy néz ki, hogy nem hogy születőben van, de már meg is érkezett az amerikaiak első igazi sztárja a fociban, aki hosszú éveken át meghatározó lehet az európai klubfutballban, otthon pedig forradalmat indíthat el a labdarúgásban.

Ő nem más, mint a még csak 18 éves Christian Pulisic, aki hajnalban duplázott Trinidad és Tobago ellen, ezzel eldöntve csapata vb-selejtezőjét. Pulisic fiatal kora ellenére már 7 gólnál jár a válogatottban, ennyit ilyen idős játékos még nem lőtt az amerikaiaknál.

A Dortmund játékosa ráadásul folyamatosan igazolja sokoldalúságát, játékszervezésben, befejezésben, újabban pedig már letámadásban, labdaszerzésben is besegít a többieknek.

A Pulisic-duplával az amerikai válogatott már harmadik, vb-indulást érő helyen áll a selejtezőcsoportban, egy ponttal vannak a második Costa Rica mögött, az első, 13 pontos Mexikó – ami 3-0-ra verte Hondurast hajnalban – elég stabilan vezet.

Eredmények, CONCACAF-zóna, 5. forduló:

Mexikó-Honduras 3-0 (1-0)

Costa Rica-Panama 0-0

Egyesült Államok-Trinidad és Tobago 2-0 (0-0)

Az állás: 1. Mexikó 13 pont, 2. Costa Rica 8, 3. Egyesült Államok 7, 4. Panama 6, 5. Honduras 4, 6. Trinidad és Tobago 3

Rovatok