Index Vakbarát Hírportál

Félpályás góllal szívatták magukat a franciák

2017. június 9., péntek 23:21 | aznap frissítve

Svédország válogatottja Ola Toivonen, a ráadásban szerzett góljával otthon 2-1-re legyőzte az Európa-bajnoki ezüstérmes Franciaországot a világbajnoki selejtezősorozat pénteki játéknapján.

A stockholmi meccs 37. percében Olivier Giroud bombagóljával még a franciáknak szerzett vezetést, ám a házigazda előbb az első félidőben Jimmy Durmaz góljával egyenlített, majd a 93. percben a győzelmet is kicsikarta. De micsoda potyagóllal, arra nehéz szavakat találni.

Hugo Lloris, aki Tottenhamben zseniális idényt produkált, elképesztőt hibázott, rosszul passzolt előre, Toivonen pedig eltalálta az üres kaput, hihetetlen gól.

Ezzel a svédek pontszámban utolérték és jobb gólkülönbségüknek köszönhetően meg is előzték pénteki ellenfelüket az A csoportban.

Ugyanebben a csoportban Wesley Sneijder góllal ünnepelte, hogy holland válogatottsági rekorder lett: a középpályás 131-edszer kapott lehetőséget, a csapata pedig 5-0-ra győzte le Luxemburgot.

A H csoportban Belgium növelte az előnyét, mivel Dries Mertens és Nacer Chadli találataival 2-0-ra győzött Észtországban, közvetlen üldözői, a görög és a bosnyák válogatott pedig 0-0-s döntetlent játszott egymással.

Európai vb-selejtezők:

A csoport:

Az állás: 1. Svédország 13 pont (12-4), 2. Franciaország 13 (11-5), 3. Hollandia 10, 4. Bulgária 9, 5. Fehéroroszország 5, 6. Luxemburg 1

H csoport:

Az állás: 1. Belgium 16 pont, 2. Görögország 12, 3. Bosznia-Hercegovina 11, 4. Ciprus 7, 5. Észtország 4, 6. Gibraltár 0

Rovatok