Index Vakbarát Hírportál

Storck: Ezért vállalni kell a felelősséget, én leszek az első

2017. június 9., péntek 23:14

A magyar válogatott 1-0-s vereséget szenvedett Andorrától a világbajnoki-selejtezőben. Történelmi kudarc ez, hiszen korábban még gólt sem kaptuk tőlük és Andorra a korábbi 140 hivatalos meccséből csak négyet tudott megnyerni. Ennek megfelelően értékeltek az érdekeltek is a meccs után

„Először is elnézést kérünk a szurkolóinktól, nagyon gyengék voltunk az első félidőben, – értékelt először Gulácsi Péter, a magyar válogatott kapusa – a másodikban hiába próbálkoztunk semmi nem jött össze. A széleken nem voltunk agresszívak, az ilyen meccsen történnek az ilyen gólok is. Nem tudtuk megállítani őket, sokkal jobban kellett volna az ilyeneket lekövetni. Ilyen nem történhet meg”

„Mit lehet csinálni? Bocsánatot kell kérni. – mondta Bernd Storck, a magyar válogatott kapitánya. – Tudtuk, hogy nehéz lesz a meccs, ráadásul korán hátrányba is kerültünk, aztán meg nem tudtuk helyrehozni a hibákat, elrontottuk a lehetőséget. Nem lehet a műfűre, nem lehet a sérültekre fogni, ezért vállalni kell a felelősséget, én leszek az első, aki ezt megteszi.

Tudtuk mi vár ránk, erre rá kellett hangolódni, őrült nagy blamázs, erre nem lehet mást mondani. Nemzetközi szinten ilyen teljesítménnyel nem lehet elvárni semmit, fiatalokkal vagy idősekkel, de itt színvonalkérdésről is szó van, mindenkinek el kell gondolkodnia erről a mai meccsről.

A jövőről nem az én tisztem dönteni, de nem is ez a megfelelő pillanat. Biztos meglesznek ennek a meccsnek a következményei, ez most így sikerült, bocsánatot kell kérnünk a teljesítményünkért és mindenkinek magába kell szállnia.”

“Rettenetesen csalódott vagyok, de szerintem mindenki így van ezzel – mondta Csányi Sándor az nso-nak. – Teljes mértékben megértem a szurkolók elégedetlenségét, ők is ugyanúgy élték meg ezt a mérkőzést, mint mi. Mindig éreztük a támogatásukat, ezért különösen fájdalmas ez az eredmény. És ami még lehangoló: jobb volt az ellenfél. Konzekvenciák? Még túl friss ez a csalódás, hiba lenne bármit is mondani, várjunk még ezzel néhány napot!”

Rovatok