Index Vakbarát Hírportál

Leicester hősének megint van állása

2017. június 14., szerda 11:16

Hivatalosan is bejelentették, hogy Claudio Ranieri lett a francia első osztályban szereplő Nantes edzője. A 65 éve szakember számára nem ismeretlen a francia bajnokság, hiszen 2012-ben a másodosztályú AS Monacót vette át, amelyet feljuttatott az első osztályba, ahol később második lett a Paris SG mögött.

Ranieri legutóbb Leicesterben tett csodát, ahol úgy nyert bajnokságot, hogy az előző idényben majdnem kiesett a csapata, és a fogadóirodák is csak egy az ötezerhez adták az esélyeit az első helyre a szezon előtt.

Az FC Nantes nem zárt rossz szezont legutóbb, a hetedik helyen végzett a portugál Sergio Conceicaóval, aki a Porto szakvezetője lesz ősztől.

Ranierinek ez a 17. csapata, amelyet irányít. 31 éves edzői pályafutása során a legnagyobb sikert Leicesterben érte el, de volt olasz kupa és Szuperkupa-győztes, spanyol kupagyőztes és nyert UEFA Szuperkupát is.

A PL-ből idén februárban küldték el, amikor egymás után öt bajnoki meccsen szenvedett vereséget és a csapata a kiesés szélére sodródott.

Rovatok