Index Vakbarát Hírportál

Fradi: El kell kerülni a tavalyi kupaszégyent

2017. június 14., szerda 12:29

Messze nincs még kész a keret a Ferencvárosnál, árulta el Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a Sportreggeliben. Orosz főleg a klub közeli terveiről beszélt, hiába jelentettek már be három érkezőt (Bőle Lukácsot, Fernando Gorriaránt és Priskin Tamást), további igazolásokat terveznek, a védelmet például mindenképp megerősítenék, hogy

elkerüljék a tavalyihoz hasonló szégyent az Európa Ligában.

Egy éve a Fradi az albán Partizani Tirana ellen esett ki büntetőkkel a BL-selejtező második fordulójában.

A csapat 10 millió eurós költségvetésből gazdálkodik évente, ezzel kell tervezniük, nemzetközi szinten nézve viszont ez „vicces pénz”, a Rapid Wien például legalább a duplájával dolgozik, ami hátrányt jelent nekik.

Új szemléletet jelent a klubnál, hogy a játékos tudása mellett azt is nézik, mennyire képes valaki a nyomást, a monotonitást kezelni. Erre pszichológiai teszteket vezettek be, mint elmondta, korábban erre nem fektettek kellő hangsúlyt, de a nemzetközi példák alapján muszáj volt változtatniuk.

A hivatalosan bejelentett három igazolás mellett szinte biztos, hogy Otigba Kenneth is a Fradiban folytatja, korábbi klubja, a Heerenveen legalábbis ezt közölte, de a Fradinál tárgyalnak a lejáró szerződésű Hajnal Tamással is a folytatásról. Ami a távozókat illeti, Emir Dilaver, Michal Nalepa és Florian Trinks már elkerültek a csapattól, a Böde Dániel körüli pletykákat viszont egyértelműen kacsának nevezte Orosz, aki elmondta, hogy senki nem kereste a klubot a csatár iránt érdeklődve.

Thomas Doll jövője kapcsán is egyértelműen fogalmazott, továbbra is a német edzővel terveznek, nem akarnak kapkodni, ezen az sem változtat, hogy idén csalódást jelentett, hogy nem nyerték meg a bajnokságot. „A Fradinál az a válság, ha nem lesz bajnok” – mondta, majd hozzátette, hogy talán a 21 ponttal megnyert 2015-16-os bajnoki idény miatt voltak kényelmesebbek a kelleténél.

A Ferencváros június 29-én már szerepel az Európa Liga selejtezőjében, melynek sorsolását június 19-én tartják.

Rovatok