Index Vakbarát Hírportál

Videó egy magyar focistával, amitől valószínűtlenül jó hangulata lesz

2017. június 15., csütörtök 14:10 | aznap frissítve

Ki hallott már magyar futballistát így beszélni angolul? És ennyire összeszedetten és szimpatikusan nyilatkozni? Ráadásul még a csapattársai is szeretik, mint az kiderült abból, ahogy az interjú közben meglepték. Szóval ez a videó Sallói Dániellel nagyon rendben van.

A legifjabb, 20 éves Sallói az amerikai profi ligában (MLS) szereplő Sporting Kansas Cityben focizik, és tegnap egy kupameccsen először volt kezdő, illetve megszerezte első gólját a klubnál.

De ez esetben talán a sportérték kevésbé lényeges, még nagyobb eredmény, hogy egy magyar futballista remekül beszéli a nyelvet, illetve egyszerre kelt értelmes és rokonszenves benyomást.

A csatár a meccs utáni pályaszéli interjúban többek közt azt mondta, reméli, hogy az első gól előtti kapufás lövését gólpassznak könyvelik el, illetve csapattársai közreműködését méltatta a góljánál. Majd az élményről szólt, amit a mérkőzés jelentett neki, amikor két társa hirtelen nyakon öntötte pár kulacsnyi vízzel, megünnepelve első találatát.

Azért megmutatjuk a gólt is, mert az sem volt semmi, és persze a meccs összefoglalóját (0:28-tól a kapufa, 1:09-től a gól).

Sallói István volt válogatott futballista fia tavaly került Amerikába, itthon az Újpestben, a Vasasnál és a Gyirmótban játszott. Július 19-én lesz 21 éves.

Rovatok