Index Vakbarát Hírportál

A Diósgyőr három városban játszhat hazai meccseket

2017. június 20., kedd 11:10 | aznap frissítve

Az új Diósgyőri Stadion építése miatt az ősszel is albérletben fog játszani az NB I.-ben maradt miskolci csapat, ezt a honlapjukon jelentették be.

Ez nem annyira újdonság, mert eddig is a Mezőkövesd volt az átmeneti otthonuk a stadionépítés miatt, az már inkább, hogy a kövesdiek jelezték a miskolci csapatnak: a pályájuk talaja már nem bírja a kettős terhelést.

A Diósgyőr pedig nagyon szerette volna, hogy maradjon a helyszín, mert a szurkolóiknak ez a legkényelmesebb megoldás, de hiába tárgyaltak a másik borsodi klubbal, nem sikerült megegyezni.

Emiatt meglehetősen fura őszi idényük lesz, ugyanis a legtöbb meccset ugyan a 100 km-re lévő Debrecenbe viszik, de ütközés esetén előfordulhat, hogy Mezőkövesden vagy Balmazújvárosban kell pályára lépniük.

Az NB I. legutóbbi idénye amúgy is a nagy albérletezés jegyében telt, mivel a Diósgyőr mellett a Haladás, Vasas, Újpest és a Videoton sem tudta az összes mérkőzését hazai pályán megrendezni, mert éppen felújították vagy átépítik a stadionját. 

Az MLSZ  kedden elkészítette a 2017-2018-as idény sorsolását, és már a második fordulóban játszik egymással az Újpest és a Ferencváros.

1. forduló (július 15-16.):

Bp. Honvéd-Haladás

Vasas-DVTK

Videoton FC-Balmazújváros

Ferencváros-Puskás Akadémia

Paks-Újpest FC

DVSC-Mezőkövesd

2. forduló (július 22-23.):

Mezőkövesd-Paks

Újpest-Ferencváros

Puskás Akadémia-Videoton FC

Balmazújváros-Vasas

DVTK-Bp. Honvéd

Haladás-DVSC 

3. forduló (július 29-30.):

Bp. Honvéd-Balmazújváros

Vasas-Puskás Akadémia

Videoton FC-Újpest FC

Ferencváros-Mezőkövesd

Paks-DVSC

Haladás-DVTK

Rovatok