Index Vakbarát Hírportál

Florentino Perez: Rettentő furcsa az egész Ronaldo-ügy

2017. június 20., kedd 10:04

Múlt héten hozta a portugál A Bola című futballújság, hogy Cristiano Ronaldo eldöntötte, elhagyja a nyáron a Real Madridot. Mindez pár nappal azután történt, hogy a madridi ügyészség közölte, vizsgálatot indított a szupersztár ellen, mert 14,7 millió eurós adótartozása van.

Úgy tudni, Ronaldóért azonnal bejelentkezett a Paris Saint-Germain, Angliából pedig arról írnak, a 32 éves támadó utasította az ügynökét, Jorge Mendest, tegyen meg mindent, hogy visszatérhessen volt klubjába, a Manchester Unitedbe.

Ronaldo az adótartozás vádjára még reagált, de az A Bola cikke óta kerüli a nyilvános megszólalásokat, az Oroszországban zajló Konföderációs Kupán a portugál-mexikói meccs legjobbjának választották, de kihagyta az elméletileg kötelező interjút. Azóta sem nyilatkozott, viszont megtette Florentino Perez, a Real Madrid elnöke, miután négy évre ismét megválasztották az egyesület irányítására. (Ő volt az egyetlen jelölt az elnökválasztáson.)

Hosszabban szólt a történtekről és a helyzetről.

"Még nem beszéltem Ronaldóval, az újságokból tudok az ügyről, majd a menedzsere, Jorge Mendes hívott fel, azt mondta, Cristiano haragszik a sajtóra, mert igazságtalanul bánnak vele. A Konföderációs Kupán játszik jelenleg, semmi sem történik, míg az véget nem ér.

De a szerződése a Real Madridhoz köti, ő nem alku tárgya, a klub történelmének a része, olyan szinten van, mint Di Stefano.

Jól ismerem Cristianót, remek srác, ez az egész rettentően furcsa, beszélnem kell majd vele, hogy megtudjam, mi folyik itt."

Az elnök közölte, ő és a Real Ronaldo mellett áll.

Meg fogom védeni őt, mint játékost és mint embert is, abszolút megbízom benne, mindig is teljesítette a kötelezettségeit az adóhivatal felé. Félreértés lehet, ami tisztázódni fog. Mint hallottam, ugyanaz az adóstruktúrája, mint Angliában volt, és ott nem volt semmi problémája.

Az A Bola pénteken arról írt, hogy Ronaldo elhagyná a Real Madridot és Spanyolországot az ellene indított adócsalási per miatt, miután a spanyol ügyészség múlt kedden közölte, hogy 2011 és 2014 között 14,76 millió euró (4,5 milliárd forint) adót nem fizetett be. Ráadásul mindezt tudatosan tette: egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét. Ha a portugál válogatott csapatkapitányát bűnösnek találná a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várna rá, amit büntetlen előélete miatt valószínűleg nem kellene letöltenie. (Index/MTI)
   
   

Rovatok