Index Vakbarát Hírportál

Hihetetlen: a videóbírónak a bíróval gyűlt meg a baja

2017. június 21., szerda 22:40

Remek meccset játszott a Konföderációs Kupán szerda este Mexikó Új-Zélanddal. Utóbbi csapat a szünetben még 1-0-ra vezetett - elég váratlanul -, a második félidőben a közép-amerikaiak fordítottak két remek góllal, és 2-1-re nyertek. Különösen Jimenez találata volt szép, az egyenlítéshez.

Új-Zéland nem adta fel, a hosszabbításban is támadtak, és a 92. percben egy mezhúzás után olyan dél-amerikai pokolt szabadítottak a pályára a csapatok, amilyenek a Boca-River rangadókra jellemzőek.

Az úgy volt, h Boxall megindult, de Reyes a mezénél fogva visszarántotta, kétméteresre nyúlt a trikó. Boxall ezen annyira feldühödött, hogy két lábbal csúszott rá a visszaérő Herrerára, aki úgy reagált, hogy leütközte Boxallt, lekönyökölte a következő ellenfelet, majd megfejelte. Utána kezdődött a követhetetlen lökdösődés, de ott már komolyabb fault nem történt, csak a szokásos kakaskodás.

A gambiai Bakary Gassama játékvezető teljes alkalmatlanságát bizonyítva csak egy sima szabadrúgást fújt Új-Zélandnak.

Nem tudjuk elképzelni, hogy ne szóltak volna a fülére a videósok, hogy ezt azért ők még megnéznék, ennek ellenére ő már majdnem engedte elvégezni a szabadrúgást, amikor mégiscsak jelezte, videózás megy. Ekkor aztán kiment a pálya melletti monitorhoz megnézni, mi történt.

Gassama így nagy nehezen kiosztott egy sárgát Herrerának - őt ki kellett volna állítani. A sárga biztosan a spori saját döntése volt, hiszen látta az esetet az oldalvonalnál, ilyenkor ő dönt.

Utána majdnem engedte elvégezni a szabadrúgást újra, amikor ismét jelzett, hogy nem nem, itt még mindig videózás megy. És újra ment videót nézni.

És kiosztott egy sárgát Reyesnek is - ez rendben, azt érdemelt a mezhúzásért.

Utána adott egy sárgát Boxallnak - egyértelműen pirosat érdemelt volna az utánrúgásért, vagyis ezt is elnézte.

Nem tudni, azért volt-e a spori ilyen elnéző, mert már bőven a hosszabbításban jártunk, de két pirosat elfelejtett, az meg igazi röhej, hogy magától egyetlen lapot sem osztott volna ki.

Lényeg a lényeg, a videóbíró először találkozott Európában ritka tömegbalhéval, amivel nagyjából elbírt, a tetteseket leleplezte, a bíróval viszont nem bírt el, mert az háromból kétszer a rossz büntetést osztotta ki.

Ami jó: a vétkeseket - a bíró helyett - kiszúrta a videóbíró. Ami rossz: a játék több mint 3 percet állt három - kettő elhibázott - sárga miatt. Ami biztos: a videóbíró leggyengébb láncszeme a pályán lévő játékvezető, akit legjobb kizárni a döntésből, és inkább csak a fülére mondani, mi az ítélet. Ahogy az már többször történt is ezen a tornán, és mindig a helyes döntést eredményezte.

A meccs vége 2-1 lett, a vereséggel Új-Zéland kiesett. Mexikó a szintén négypontos Portugália előtt vezeti a csoportot, és az utolsó körben a hárompontos Oroszországgal játszik. Portugália már csak akkor eshet ki, ha nagyon kikap Új-Zélandtól.

Rovatok