Index Vakbarát Hírportál

Rekordigazolás Liverpoolban

2017. június 23., péntek 09:12

Megvették a Romától a szélvész gyors egyiptomit, aki nem kellett a Chelsea-nek.

Néhány hetes udvarlás és tárgyalás után a Liverpool leigazolta Mohamed Salah-t az AS Roma egyiptomi támadóját. A 25 éves szélső a Liverpool történetének legdrágább igazolása, az angol hírek szerint 42-50 millió euróért váltott csapatot – a pontos ár a bónuszok függvénye –, ami azért sokat elmond a játékosok árának eszement növekedéséről. Mondjuk az is, hogy az előző rekorder Andy Carrol volt, aki 30 millió euróért igazolt Liverpoolba. A szurkolók csak remélni tudják, hogy Salah-val jobb boltot csináltak, ami persze még mindig nem jelentene túl sokat.

Salah egyébként az olasz bajnokság valószínűleg leggyorsabb játékosa volt, azaz legnagyobb vonzereje a sebessége, amit Jürgen Klopp edző reményei szerint pompásan ki tudnak majd használni az angol bajnokságban. Az egyiptomi már járt Angliában, korábban egy rövid ideig a Chelsea játékosa volt, ám a londoniak két félszezont követően kölcsönadták előbb a Fiorentinának, majd a Romának. A Roma 2016 nyarán vette meg 15 millió euróért, szóval elég jó boltot csináltak vele.

A játékos a Liverpool honlapjának elmondta – „Nagyon izgatott vagyok és nagyon boldog. Mindent bele fogok adni, trófeát akarok nyerni a Liverpoollal. Itt mindenki a maximumot nyújtja, a játékosok és az edzőnk is, minden adott a győzelemhez”.

Rovatok