Index Vakbarát Hírportál

Csank János a megye I-ben csillogtatja tudását

2017. június 29., csütörtök 08:02

Negyedszer is eljött Vácról Csank János, a magyar labdarúgó-válogatott egykori kapitánya, aki a csapattal bajnoki címet szerzett 1994-ben.

Egyéves szerződéssel dolgozott szakmai igazgatóként, ez járt le június 30-án, de az utolsó napok előtt bejelentették, nem hosszabbítanak vele. Maga a 70 éves mesteredző sem szeretett volna a klub (Vác VLSE) kötelékében maradni. Csanknak eredetileg egy akadémia szervezése is a feladatai közé tartozott.  

Nem kellett sokáig várnia, hogy újabb fontos megbízatást kapjon, hiszen az ukrán határ mellé, Tarpára jár vadászni. Ha pedig már ott tölti ideje egy részét, felkérték, hogy a megye I-be frissen feljutott felnőtt csapatért és a helyi utánpótlásért dolgozzon. Csank pedig örömmel mondott igent a feladatra, és nem érdekli, hogy ezt esetleg visszalépésnek értékelhetik az emberek.

Szóval, szombattól szaktanácsadó, ilyen pozíciója talán még sohasem volt.

Csank amiatt panaszkodott a múltkor, hogy vele kapcsolatban mindig előveszik az 1-12-es jugoszlávok elleni vb-pótselejtezőt. Az andorrai vereség után is ez jutott eszébe. Egyébként a 97-es két pusztító erejű meccs után nem mondott le.

Rovatok