Index Vakbarát Hírportál

Az őszinteséget és a tiszteletet hiányolta a távozó csatár Pintér Attillából

2017. június 30., péntek 12:50

Lencse László 11 góllal és hét gólpasszal segítette a Puskás Akadémia feljutásért vívott harcát az elmúlt idényben, ám a másodosztályt megnyerő csapatnál az élvonalban már nem számolnak a csatárral, aki ezért korábbi nevelőegyesületéhez, az MTK-hoz távozott.

A játékos a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elég élesen fogalmazott volt edzőjével kapcsolatban. Elmondta, hogy amikor tavaly kiesett a Puskás Akadémia, több ajánlata is volt, de ő maradt, hogy segítsen visszajutni az NB I.-be. Amit szerinte meg is tett, de mint mondta:

"Valaki úgy gondolta, hogy nem tettem eleget, és ezért elváltak útjaink."

A műsorvezető kérdésére, hogy ez a valaki Pintér Attila, a csapat edzője volt-e, a válasza határozott igen volt. Amikor pedig ezt követően Szombathy Pál arról faggatta, hogy "Mit mondott neked, az őszinteség jegyében, hogy miért nincs rád szükség az élvonalban?" A játékos egy kényszeredett nevetés kíséretében így felelt:

Őszinteségről nem igazán tudunk beszélni ebben a szituációban.

"Konkrét választ nem kaptam, csak annyit, hogy a vezetőséggel együtt úgy gondolják, mással képzelik el a jövőt." Majd rátért a közte és Pintér közötti legfontosabb problémára:

"Tudom, hogy az edző a játékos főnöke, de a kapcsolat csak akkor működik, ha megvan mindenki felé a kölcsönös tisztelet és őszinteség. Ez nem mindig volt meg a másik fél részéről, ezért is gondoltam úgy, hogy több időt nem igazán bírnék ki, hogy muszáj váltanom."

Lencse ugyanakkor a váltással nagyon boldog, mert az MTK-t a szíve csücskének tartja, mivel ebben a klubban tanult mindent, itt lett belőle labdarúgó. Arra a kérdésre pedig, hogy anyagilag hogyan érintette a váltás, csökkent-e a fizetése az MTK-nál, ahhoz képest, amit a közismerten jól eleresztett felcsúti csapatnál kapott, a csatár rövid választ adott:

"Benne van a szerződésemben, hogy a titoktartás kötelező…"

Rovatok