Index Vakbarát Hírportál

Ilyen elképesztő ereje sose volt a német futballnak

2017. július 1., szombat 17:43

Németország pénteken - a berlini Mitch Weiser fejesgóljával - megnyerte az U21-es Európa-bajnokságot, vasárnap pedig Chilével szemben a Konföderációs Kupa döntőjében érdekelt a csapatuk.

A németek a legnagyobb sztárjaikat, Kroost, Hummelst, Müllert vagy éppen Özilt otthon hagyták, hadd pihenjenek. Világbajnok azért így is van a csapatban, elég csak Draxlerre vagy Ginterre gondolni.

A Konföderációs Kupán egyébként van néhány olyan játékos, Timo Werner például vagy Benjamin Henrichs például, akik akár az U21-es csapatban is szerepet kaphattak volna, mert koruk alapján simán befértek volna.

A Mexikó elleni elődöntőben 109 másodperc alatt duplázó Leon Goretzka kapcsán került elő a kérdés, hogy egyáltalán nem biztos, hogy ott lehet jövőre a világbajnokságra készülő csapatban.

Jürgen Klinsmann azt nyilatkozta a Kickernek, hogy több mint 50 játékosnak van reális esélye a 23-as keretbe kerülésre.

"40 olyan játékosunk van, akik fiatalabbak 26 évesnél, de már helytállnának a válogatottban."

Klinsmann szerint ez jelzi most leginkább a német futball óriási erejét. Ilyen kedvező helyzetben talán még sohasem voltak.  

A Bild pedig azt állapította meg, hogy legalább 3 csapatra való játékos közül válogathat Joachim Löw. A 10 éve elkezdett futballreformnak - bevitték a futballt az iskolákba - tehát megvannak az abszolút érzékelhető hatásai, a mennyiség és minőség találkozott.

A válogatott menedzsere, Oliver Bierhoff azt mondta, nagy konkurenciaharc várható szinte mindegyik poszton, de nem hiszi, hogy emiatt még nagyobb nyomás lesz a játékosokon a következő szezonban. Bár kétségtelen, nem lesz könnyű a csapatba bekerülni, és mindenki kiemelkedő teljesítményt akar nyújtani a teljes idényben.

A Lipcse középhátvédje, a 24 éves Willi Orban, aki édesapja miatt lehetne akár magyar válogatott is - édesanyja miatt pedig lengyel -, még ebbe a megfiatalított csapatba se került be.

A másik magyar származású középső védő - szintén az édesapja magyar -, Niklas Süle viszont ott van a jelenlegi csapatban - ősztől a Bayern játékosa lesz -, ő még csak 21 éves, a jövő az övé.

Rovatok