Index Vakbarát Hírportál

Nagy üvöltéssel zárult a Konföd Kupa bronzmeccse

2017. július 2., vasárnap 17:11

A világbajnok Németország 20 órától játssza a döntőt Dél-Amerika legjobbjával, Chilével a Konföderációs Kupán. Portugáliáé a bronz.

A Konföderációs Kupa bronzmeccsét már az időközben hazautazó Cristiano Ronaldo nélkül is megnyerte Portugália 2-1-re.

Nem ment könnyen a győzelem megszerzése, mert Mexikó a 91. percig vezetett, akkor Quaresma beadását Pepe egészen hihetetlen mozdulattal irányította a kapu felé, és Ochoa nem tudta védeni.

Pepe bekaratézta

A hosszabbításban a portugálok kaptak egy újabb tizenegyest, és ezt most a rendes játékidővel ellentétben a kapuba rúgták.

Az elsőt André Silva lőtte, a másodikat Adrian Silva, és az ő lövése volt pontosabb. Amikor a büntetőt megítélték, kikérték a videóbíró segítségét, és mivel találkozott a védő a Gelson lába, helybenhagyták az ítéletet.

Pár perccel a vége előtt a szaúdi játékvezető (Al-Mirdasi) már nem kérte ki a videóbíró segítségét, amikor Pepe lökött az ötösön, noha a mexikóiak hevesen reklamáltak is.

Osorio nehezen tűrte az igazságtalanságot

Ahogy a videón is látszik, Osorio kapitány az asszisztens fölébe ordított valamit, de a pályán a játékosok is elégedetlenkedtek. Ezért az üvöltésért egyébként Osoriót állították ki, el kellett hagynia a kispadot.

Ha viszont az eredeti problémát vesszük, Pepe szabálytalan volt, vagyis járt volna Mexikónak is egy tizenegyes.

Jegyzőkönyv:

Rovatok