Index Vakbarát Hírportál

Hiába ellenezték szurkolók is, új címere van az újpesti futballklubnak

2017. július 3., hétfő 19:12

Az Újpest FC futballklub hétfőn bemutatta új címerét, de ennek nem mindenki tud örülni, az anyaegyesület Újpesti Torna Egylet (UTE) szerint a hozzájárulása nélkül ezt jogszerűen nem lehet megváltoztatni.

A különböző címertervek között a szurkolók választhattak, több ezren szavaztak, a klub hétfőn mutatta be a honlapján, melyik lett a győztes kis módosítások után. Július 20-án már olyan mezben játszanak a futballisták, amelyikre ez kerül.

A szavazásról nagy vita is folyt, az UTE és a szurkolók egy része is háborgott a változások miatt. Jelezték azt is, hogy az UTE és a Újpest FC közötti társasági szerződés kimondja, hogy csak százszázalékos egyetértéssel lehet dönteni a névhasználatról, a társaság átalakításáról, a társaság által használt eredeti arculati elemek ( csapatszínek, címer, emblémák) megváltoztatásáról,

Az ÚJpes FC is érzékelte, hogy nem egyöntetű a támogatás, de nem álltak el a tervtől. „Természetesen érkeztek címercserét ellenző e-mailek is, ugyanakkor klubunk őszintén reméli, mindenki mihamarabb megszokja és elfogadja új logónkat."

Rovatok