Index Vakbarát Hírportál

18 évesen a világ 3. legjobban fizetett kapusa lett, érettségi helyett Ibizára ment

2017. július 4., kedd 17:35

Az olasz ANSA hírügynökség szerint Gianluigi Donnarumma, a Milan 18 éves kapusa kedden megegyezett klubjával a szerződés-hosszabbításról: öt újabb évre ír alá, szezononként 6 millió eurót fog keresni.

Ezzel a Gazzetta dello Sport szerint ő lesz a világ harmadik legjobban fizetett futballkapusa a 9 milliót kaszáló bayernes, Manuel Neuer és a 6,8-at kereső manunitedes, David De Gea mögött.

Lehagyja a legendát, Gianluigi Buffont is, aki a Juvénál 4 milliót kap, ezzel ötödik. Thibaut Courtois a Chelsea-nél kicsivel kap csak többet.

Az ANSA szerint Donnarumma annyira megörült az új szerződésnek, hogy nem is megy el az érettségijére. Paviába várnák szerdától, de nem lesz ott, állítólag Ibizára repült inkább egy magángéppel, nyaralni.

Donnarumma hosszabbítása az olasz sportsajtó slágerebalhéja volt az utóbbi hetekben, miután sokat szidott ügynöke, Mino Raiola bedobta, hogy távozni fog, sorban áll érte a Real Madrid és a Manchester United. Illetve a PSG, ami 13 milliós gázsit ajánlott. A milanosok kiakadtak, de úgy tűnik, végül ők győztek, kedvencük marad.

Rovatok