Index Vakbarát Hírportál

Döntetlent játszott Máltán és továbbjutott a a Videoton

2017. július 4., kedd 17:49 | aznap frissítve

Fordulatos meccsen 3-3 a Balzan ellen az Európa-liga selejtezőjében.

Egyes források szerint 40, mások szerint csak 39 fok volt Paolában, Máltán ahol kedden késő délután Európa-liga selejtező vissszavávógáját játszotta a Videoton labdarúgócsapata.

Az első meccsen hazai pályán 2-0-ra nyert a Videoton, így - meg egyébként is - a továbbjutás kötelező feladat volt.

A magyar bajnokság ezüstérmese a Kovácsik – Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira – Géresi, Pátkai, Hadzic, Suljic – Scsepovics, Lazovics tizeneggyel kezdte a meccset.

Hoppá, hidegzuhany kezdésnek: egy lesnek tűnő góllal vezetett a Balzan. Ljubomaric adta be a labdát zavartalanul, laposan a jobb oldalról, Kaljevic pedig egyedül érkezett középen, és berúgta. Nagyon gyanús, hogy les volt a gól, de a szlovák bíró megadta.

Tíz perc kellett a Videotonnak, hogy egyenlítsen. A 14. percben Géresi Krisztián egy kipattanó labdát rúgott a kapuba, az eredeti helyzet Nego beadásából és Scsepovics lövéséből alakult ki. Ha valakiben a fehérvári hívek közt esetleg felmerült egy andorrai típusú élmény, most megnyugodthatott. 1-1, innen már végkép teljesen elképzelhetetlen, hogy ne a Videoton menjen tovább.

Hát még így. Scsepovics egy kiugrás végén könnyedén verte a kapust, 2-1 a Videoton javára a 23. percben. Ahogy mondják, mostantól csak a különbség a kérdés.

28. percben jöhettett volna a harmadik, Scsepovics lövése kipattant a felső lécről, az érkező Lazovics pedig nem érte el jól a labdát, és így nem találta el fejjel a kaput.

A félidőig nem változott az állás.

A második félidőben 10 percig gyakorlatilag semmi nem történt, ekkor Effiong kapott egy kiugratást, ami teljesesen üresen találta a Videoton tizenhantosánál, a hazaiak játékosa pedig enyhén grundos mozdulattal átemelte a labdát a kifutó Kovácsikon. 2-2

33 perc telt el a második félidőből, a Videotonnak azért egy kicsit oda kéne tennie magát, mert a döntetlen Máltán még a továbbjutás mellett sem lenne valami szép eredmény. Ráadásul a magyar klubcsapatok koefficiensének se tenne jót.

Juhász tett is róla, hogy ne kelljen feszengeni az eredmény miatt, egy Lazovics szabadrúgást fejelt a kapuba. 3-2 a Videoton javára.

De ezt az előnyt sem sikerült sokáig megtartani, Nego szabálytalankodott, Kaljevic pedig berúgta a büntetőt 3:3.

Bár a továbbjutás nem forgott veszélyben, a három kapott gól az ellenfél játékerejének ismeretében nem túl hízelgő a Videotonra nézve. A selejtező második körében sem kell túl erős ellenfelektől tartania a székesfehérvárieknak, de ennél biztos, hogy jobb játékra lesz szükség, akár a feröeri, akár az észt csapat lesz az ellenfél.

Rovatok