Index Vakbarát Hírportál

Fair play díjat nyert a Konföderációs Kupára kiutazó 12 éves MTK-védő

2017. július 4., kedd 16:48

Csapatkapitányként szerepelt az MTK 12 éves védője, Yaakobishvili Antal az oroszországi Konföderációs Kupát kísérő egyhetes ifitorna Kék csapatában, amely végül a fair play díjat is megkapta.

A magyar Yaakobishvili mellett 63 ország több mint 1000 résztvevője volt ott a Foci a Barátságért Nemzetközi Gyermekfórum elnevezésű eseményen Szentpéterváron, a játékos mellett Magyarországot a békéscsabai Osgyán András képviselte még, tudósítóként.

„Először vettem részt ilyen nemzetközi csapatban, hasznos és érdekes tapasztalat volt. Az edzőtábor öt napja sajnos nem volt elég, hogy a csapatunk összeszokjon, ez a szerzett gólokon is látszott. Emberileg azonban egy remek társaság jött össze, nagyon sokat nevettünk együtt” – mondta Yaakobishvili. MTK-s edzője, Mihályi Tamás is elkísérte Szentpétervárra, szerinte az ilyen események rengeteg plusz jelentenek a fiatal játékosoknak, akik rengeteget tanulhattak az egymáshoz való viszonyulásról, a  csapatban dolgozásról, az empátiáról és persze a fair playről, és persze nyelvgyakorlásnak sem volt utolsó.

A Gyermekfórumon Nemzetközi Gyermek Sajtóközpont is alakult, itt ténykedett Osgyán András a program nemzetközi TV csatornáira, nyomtatott lapjába, rádióadásaiba és közösségi média csatornáira szerkesztett híranyagokon dolgozott.

„Rengeteg programot szerveztek nekünk, a hét végére már nagyon elfáradtunk. A sajtóközpontban nem minden gyerek beszélt jól angolul, de jó volt megtapasztalni, hogy mindig megértettük egymást. Számomra a Konföderációs Kupa a programmal együtt felejthetetlen emlék marad. Most már biztosan tudom, hogy sportújságíró szeretnék lenni” – mondta Andris, akit Anti Kék csapata egyhangúan a csapat legjobb ifjú sportújságírójának választott.

A Gazprom által ötödik éve megrendezett torna idén kapott új formátumot, így 9 nemzetközi csapatba rakták össze Európa, Ázsia, Afrika, illetve Észak- és Dél-Amerikai országainak 12 éves játékosait. Az egy hét alatt együtt edzhettek Dmitrij Szennyikovval, de találkozhattak Dimitrij Vasziljev és Natália Antyukh orosz olimpikonokkal is, majd élőben nézték meg a Konföderációs Kupa döntőjét, a Németország-Chile mérkőzést.

Rovatok