Index Vakbarát Hírportál

Luxemburgi csapat ellen esett ki a Glasgow Rangers

2017. július 4., kedd 22:47 | aznap frissítve

Pokoljárását követően a Glasgow Rangers idén, hat év szünet után ismét részt vehetett az európai kupaküzdelmekben. A szurkolók kitörő lelkesedéssel várták a nagy kalandot, ám a nemzetközi vérkeringésbe való visszatérés rövid és igen kegyetlen élményt hozott.

Persze, nincsenek már kis csapatok, de azért a luxemburgi bajnokság negyedik helyezettje ellen, a hazai 1-0-s győzelmet követően úgy tűnt, joggal magabiztosak a skótok, akiket több száz szurkoló kísért el Luxemburgba.

A Progrès Niederkorn még luxemburgi szinten is messze nem a legjobb csapat, a tavalyi bajnokságot negyedikként, 21 pontos hátránnyal zárta az F91 Dudelange mögött, míg a Rangers harmadik volt hazájában. Pedro Caixinha csapata tehát az esélyesebbnél is esélyesebb volt a meccsen, ám az erőfölényből a pályán semmi sem lett.

A glasgow-i gólok elmaradtak, ellenben a luxemburgiak a 66. percben megszerezték a vezetést. Egy szögletet követően röviden tisztázott a vendégek védelme, a visszatett labdát pedig Emmanuel Françoise közelről a kapuba lőtte.

Tíz percre rá Sebastien Thill megduplázta a hazaiak előnyét, egy tipikusan kapugyilkos módon belőtt szabadrúgással, amibe végül senki sem ért bele, de így lett tökéletes.

A legszomorúbb talán a Rangers szurkolói számára, hogy a csapatuknak még mindig lett volna bő negyedórája, hogy egyetlen góllal továbblépjen a következő körbe, mégis képtelenek voltak áttörni a luxemburgi védelmen. A Niederkornnak ez volt az első európai győzelme, eddig 11 vereség mellett két döntetlent tudtak felmutatni.

Rovatok