Index Vakbarát Hírportál

Cseh válogatott védőt igazolt a Vasas

2017. július 5., szerda 19:09

A cseh válogatottban négyszer szereplő Jan Simuneket hétfőn mutatta be a Vasas, a 30 éves játékos a klub új szerzeménye.

A német élvonalban 58-szor kapott lehetőséget, amikor a Wolfsburg bajnok lett 2009-ben, tavasszal ő állt a védelem tengelyében. Amikor a Wolfsburg 5-1-re megverte a Bayernt, akkor is kezdett. 

Simunek ugyanakkor a másodosztályú Bochumban 2014-ben, és 2015-ben is mindössze hat meccset kapott. A tavalyi idényt a Duklánál töltötte, a Vasasnál abban bízhat, hogy még szárnyakat kaphat.

A Beitar elleni csütörtöki EL-meccsen nem játszhat, az első meccsen 3-1-es vezetésről 4-3-ra kapott ki Michael Oenning csapata.

"Nem azért igazoltuk le, mert nem hinnénk abban, hogy Vít Benes hamarosan játszhat csapatunkban, hanem azért, hogy minőségi játékossal erősítsük meg a védelmünket" - magyarázta Vancsa Miklós ügyvezető a klub honlapján.

Az említett Benesnek kivették az egyik veséjét, ezért Csehországban kaphatott sportorvosi engedélyt - folyamatosan a pályán is volt -, a magyar szabályozás viszont más.

Rovatok