Index Vakbarát Hírportál

Emlékszik még, mikor fordított kupapárharcot magyar csapat?

2017. július 7., péntek 10:08

A Vasas egy idegenbeli biztató vereség után egy hazai pályás sima vereséggel már be is fejezte a nemzetközi kupaküzdelmeket, az izraeli Beitar 7-3-mal továbbment.

Nem volt váratlan, ami történt, magyar csapatra egyáltalán nem jellemző, hogy egy rosszul sikerült első meccs után a másodikon győzelmi kényszerben jól játszik.

2010-ig kell visszamenni ugyanis az időben az Európa Ligában, hogy példát találjunk arra: sikerült a fordítás. Akkor a Győr a hazai 1-0-s vereség után idegenben legyőzte ugyanilyen arányban a Montpellier-t. A tizenegyeseket pedig jobban lőtték Pintér Attila játékosai. A Dinamo Zágráb a következő körben már szétszedte a Győrt.

Ha ez a meccs esetleg be is ugrik, a következő fordításig már sokkal jobban vissza kell menni az időben: 1994-ig. Akkor a Ferencváros a 2-1-es moszkvai vereség után hazai pályán 2-1-re megverte a CSZKA-t a KEK-ben, a hetedik büntetőt már elhibázták az oroszok (Kolotovkin), míg Hrutka János előtte belőtte. A Porto hatosa vetett véget az álmoknak utána.

A BL-ben kevéssel jobb a helyzet, de ott a Debrecen a rosszul sikerült albániai kirándulás (0-1) után hazai pályán 3-0-ra megverte a Skenderbeut 2012-ben. (Aztán jött a BATE és a Bruges.)

Vagyis abban kell bíznunk a folytatásban, hogy a Fradi, a Honvéd és a Videoton az első meccsen kedvező eredményt ér el az idei folytatásban, mert győzelmi kényszerben még azt a keveset sem szokta előhozni magából egy csapatunk, ami benne van.

A Ferencváros a Midtjyllanddal fut össze, a dánok egy éve a Videotont egy fordulóval később verték ki. A Videotonnak az észt Kalju jutott, a Honvéd a BL-ben az izraeli Hapoel Beer Shevával találkozik. A Videoton a máltai Balzannal 3-3-at játszott, ami azért baj, mert ennek az évnek kellene pótolnia azt, amikor Sousával a csoportkörig meneteltek. Ha képletesen akarunk fogalmazni, a Balzan elleni döntetlen most a Basel elleni 2-1-es sikert satírozta ki.

Rovatok