Index Vakbarát Hírportál

A német válogatott szerint Kínában sosem lesz csúcsbajnokság

2017. július 13., csütörtök 09:01 | aznap frissítve

Lukas Podolski, a világbajnok német válogatott tagja a Sport Bildnek tett nyilatkozatában sötét képet festett az utóbbi pár évben döbbenetes fizetésekkel sokkoló kínai labdarúgó bajnokságról.

Podolski elmondta, hogy azért igazolt Kína helyett inkább Japánba, a Vissel Kobe csapatához, mert ami Kínában a színfalak mögött zajlik, annak semmi köze a focihoz.

A 32 éves támadó múlt héten hagyta el a török Galatasaray-t, és írt alá kétéves szerződést japán csapatával, de korábban komolyan felmerült, hogy Kínában folytatja, ám fenntartásai voltak azzal kapcsolatban, ahogy ott az üzleteket intézik.

"Persze, hogy csábító azt hallani, hogy 15 és 20 millió euró között kaphatsz, de ahogy a tárgyalás zajlik, valamikor nyolc-kilenc ügynök jelenlétében, az már inkább a bűnözésre hasonlít."

A játékos elmondta, hogy bár a fizetések magasabbak, de ez csalóka.

Ami végül a számládra kerül, az egy lényegesen alacsonyabb összeg, sok pénz elfolyik a sötét csatornákon keresztül.

Hiába igazolt több magasan jegyzett játékos az országba, Podolski szerint így sosem lesz igazi csúcsbajnokság a kínaiból. "Szeretem Kínát, sok rajongóm is van az országban, de az ottani foci sosem fog felnőni, mondjuk a német bajnokság szintjére."

"Ahogy jelenleg a dolgokat intézik, sosem érhetik el a céljukat, hogy a legjobb bajnoksággá váljanak. Ha valaki egy kicsit figyel arra, hogy mennek a dolgok a színfalak mögött, akkor láthatja, hogy ez mindenről szól, csak nem a fociról."

Podolski azért Japánban sem keres majd rosszul, a Kobéhoz évi 10 millió euróért írt alá.

Rovatok