Index Vakbarát Hírportál

14:05-kor megjött a Milanhoz a legjobb Juve-védő

2017. július 14., péntek 14:40

A hír igaz: a Milan megveszi a Juventustól Leonardo Bonuccit, a legjobb olasz védőt.

A 30 éves középhátvéd zsinórban hat bajnoki cím után 40 millió euróért vált klubot. Alapfizetése 7,5 millió euró lesz, 2,5 millió prémiummal, így maximum 10 milliót kereshet évente. A bónuszt nem nehéz összeszednie - írja a Gazzetta -, így ő lesz a Serie A legjobban fizetett futballistája. (A juvés Higuaint előzi.) Öt évre ír alá, és azonnal ő lesz a csapatkapitány is.

Bonucci a Juventus egyik legjobbja volt hét éven át, de az előző szezon végén, nem sokkal a BL-döntő előtt összeveszett Massimo Allegri edzővel, és bár utána visszakerült a csapatba, úgy tűnik, békülniük nem sikerült.

Bonucciért sorban álltak Európában, már tavaly vitte volna a Chelsea, most a Manchester City és a Real Madrid is szívesen látta volna. Ő viszont inkább maradt a szülőföldjén, és a Milanba ment, ami elég szépen költ ezen a nyáron.

A játékos délután kettő után öt perccel érkezett meg a Milan-székházhoz (vagy a stadionhoz), többszáz drukker fogadta. Legutóbb tizenöt éve örültek ennyire hátvédnek, akkor Alessandro Nestát várták, akit a Laziótól szereztek meg.

Bonucci lesz a tizenegyedik futballista, aki mindhárom nagyban, a Milanban, az Interben és a Juvéban is játszik. Ő Inter-nevelés, de náluk csak négyszer lépett pályára.

Rovatok