Index Vakbarát Hírportál

Rooney irgalmatlanul bevágta első evertonos gólját

2017. július 14., péntek 09:34

Tizenhárom év után, július 9-én tért vissza nevelőegyesületéhez Wayne Rooney. A Manchester United korábbi csatára első hivatalos meccsén egy bombagóllal mutatkozott be az Evertonban.

A liverpooli klub a tanzániai Dar-es-Salaamban játszott felkészülési meccset a kenyai Gor Mahiával, és 2-1-re nyert. A gólok sorát Rooney nyitotta a 35. percben, egy 25 méteres bombagólt lőtt a kapujából jócskán kinn álló kenyai kapusnak.

A gól kísértetiesen emlékeztet arra találatra, amelyet 15 évvel ezelőtt, éppen a 17. születésnapján szerzett az Arsenal ellen, amely ráadásul az utolsó percben esett, három pontot is ért, és a londoni csapat 30 meccses győzelmi sorozatát szakította meg.

A Gor Mahia két perccel Rooney gólja után egyenlített, majd a 82. percben Dowell döntötte el a felkészülési meccset, amely az Everton első találkozó volt a szezonban.

Rooney 2002 és 2004 között volt az Everton játékosa, és 67 meccsen 15 gólt szerzett, 2004-ben 25,6 millió fontért került a Manchester Unitedhez, ahol 393 mérkőzésen 183-szor talált be, ötször bajnokságot, egyszer FA-kupát, Bajnokok Ligáját, Európa Ligát, FIFA-klubvébét és négyszer angol Szuperkupát is nyert.

Rovatok