Index Vakbarát Hírportál

A spanyol élvonalba igazolt az Újpest legjobbja

2017. július 17., hétfő 16:09

Nem véletlen nem nevezte az Újpest Enes Bardhit a hétvégi, Paks elleni bajnoki meccsre. A 22 éves macedón válogatott futballista már napok óta Valenciában tartózkodik, az orvosi vizsgálatokon is átesett, hétfőn pedig hároméves szerződést írt alá a Primera División újoncához, a Levantéhez, olvasható a klub hivatalos honlapján.

Bardhi 2014-ben került Újpestre, korábban a Brödnby akadémiáján is nevelkedett. Az elmúlt három idényben nem csak csapata legjobbja lett, hanem az NB I. egyik legtehetségesebb idegenlégiósa. 79 bajnoki meccsen 20 gólt lőtt és 10 gólpasszt adott.

Végigjárta az utánpótlás-válogatottakat, a felnőttek között eddig hatszor szerepelt, ott volt az idei U21-es Eb-n is, egy-egy gólt lőtt a spanyoloknak, illetve a portugáloknak.

Bár a átigazolási díját nem hoztak nyilvánosságra, a transfermarkt.de szerint 700 ezer euró az értéke, vannak olyan források, miszerint 1,5 millió dollárt fizetett érte a Levante, amely megnyerte a legutóbbi Segunda División, így visszakerült az élvonalba.

Így Bardhi a következő idényben akár Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, vagy éppen Antoine Greizmann ellen léphet majd pályára

Rovatok