Index Vakbarát Hírportál

Beszavazhatja Dárdait és Királyt az évszázad Herthájába!

2017. július 20., csütörtök 09:09

1892. július 25-én alapították meg hivatalosan a Hertha BSC-t, vagyis napokon belül 125 éves lesz a berlini klub, egy helyi lap, a BZ-Berlin pedig azzal ünnepel, hogy olvasói szavazás segítségével megpróbálja összerakni az elmúlt évszázad csapatát.

Ebben természetesen helyet kaphat a klub mostani vezetőedzője, korábbi védője, egyben meccsrekordere, Dárdai Pál, illetve a korábbi kapus Király Gábor is. Ehhez csak szavazni kell, méghozzá itt.

A berlini lap négy kategóriába válogatta szét a jelölteket, kapusok, védőjátékosok, támadójátékosok és edzők szavazhatók be a évszázad-válogatottba. Az 1997-2004 között 198 meccset játszó, jelenleg a Haladásban védő Király Gábornak négy ellenfele van, Christian Fiedler, Paul Gelhaar, Volkmar Gross és Norbert Nigbur.

Dárdai értelemszerűen a védőjátékosok között jelölt, a 286 bajnokit játszó magyar mellett még 19 korábbi Hertha-játékosra, így akár Niko Kovacra és Otto Rehhagelre is lehet szavazni. A 20 támadó között van többek között a jelenlegi sportigazgató, Michael Preetz, Marcelinho és Axel Kruse.

Az öt edző, akire szavazni lehet, pedig Lucien Favre, Helmut Kronsbein, Jürgen Röebr, Georg Kessler és Heiner Schuldt.

Király egyébként bekerült a klub 111. születésnapján összerakott álomcsapatba, abból Dárdai viszont kimaradt, ez most orvosolni lehetne.

Rovatok