Index Vakbarát Hírportál

1,5 órán át faggatta a bíróság az adócsalással vádolt Cristiano Ronaldót

2017. július 31., hétfő 15:53

Július 31-én, hétfőn kihallgatta a spanyol bíróság az adócsalással vádolt Real Madrid-sztár Cristiano Ronaldót, aki a hírek szerint mindent tagadott. A meghallgatásra, sőt, még a bíróság épületében sem engedtek be egyelten újságírót sem, így nem lehet biztosat tudni az elhangzottakról, pedig 40 tévécsatorna stábja és nagyjából 100 újságíró jelent meg a madridi külváros, Pozuelo bíróságánál.

Eredetileg úgy volt, hogy a meghallgatás után Cristiano Ronaldo felolvas egy közleményt, de végül enélkül távozott. Úgy tudni, a bíróságnak annyit mondott a majdnem 1,5 órás meghallgatáson, hogy soha nem rejtett el semmit, és soha nem volt szándékában sem adót csalni, sem adót elkerülni, tiszta a lelkiismerete, és minden szükséges dokumentumot átadott a bíróságnak.

A 32 éves portugál játékost 14,7 millió eurós adócsalással vádolják, ez sokkal több, mint amennyi kapcsán bűnösnek találták Lionel Messit. Az argentin játékos 4,1 millió eurós adócsalás miatt kapott 21 hónapos börtönbüntetést, amit később 252 ezer euróért cserébe megváltott – Spanyolországban a két évnél rövidebb, nem erőszakos bűncselekményekért járó börtönbüntetést egyébként is alapból felfüggesztik.

A meghallgatás után a bíróság dönt arról, hogy tovább viszik-e az ügyet, és kijelölnek-e egy tárgyalást. Amennyiben bűnösnek találják Cristiano Ronaldót, akár 28 millió eurós büntetést, illetve 3,5 éves börtönbüntetést is kaphat.

Rovatok