Index Vakbarát Hírportál

Lenácizták a Lipcsét, mert nem adott el egy futballistát

2017. augusztus 2., szerda 11:24

Az angol Liverpool nagyon szerette volna megszerezni az RB Leipzig (Lipcse) guineai középpályását, Naby Keitát, viszont a lipcsei csapat nem akarta adni. Ezen annyira felhúzta magát a Liverpool Echo egyik újságírója – Derek McGovern –, hogy lenácizta a csapatot.

Az RB Lipcsét utálják Németországban, mert jobban érdekli őt a profit a futball helyett. Tény, hogy az SS óta semmit nem utáltak még ennyire az országban. 

A Schutzstaffel (magyarul Védőosztag, röviden SS), a náci Németország katonai és védelmi szervezete volt. Tagjai csak büntetlen előéletű, egészséges emberek lehettek, akik három generációra visszamenőleg igazolni tudták német származásukat, illetve felesküdtek Hitler személyére. 

Erre McGovern képes volt egy olyan poént elsütni, hogy

A Liverpool két ajánlatot is tett Keitáért, amire csak annyi választ kapott, hogy "Mutassák a papírjaikat".

Továbbá, ha már Keita – aki a Transfermarkt szerint 22,5 millió fontot ér – guineai származású, akkor már belefért egy kis ebolázás is, valamint egy-két beszólás magának az országnak:

Guinea egyike azoknak a helyeknek, amikről tudod, hogy léteznek, de soha nem utaznál oda. Ez a világ második legnagyobb bauxit termelő országa. Megmondom majd, melyik az első, amit megtudom, mi az a bauxit.

A bauxit csupán az aluminum gyártásához nélkülözhetetlen érc, amiből 140 millió tonnát termelnek ki évente, vagyis ez is egy eléggé öngól szagú beszólás volt.

Ezt ráadásul az újság olvasó is így gondolták, ugyanis rengetegen kritizálták a sértő cikk miatt a Liverpool Echót, ami időközben bocsánatot kért, valamint jelezte, hogy módosítani fognak a cikkek ellenőrzési folyamatain, hogy többet ne történhessen meg hasonló.

Rovatok