Index Vakbarát Hírportál

Neymar le akar lépni a Barcelonától

2017. augusztus 2., szerda 10:26 | aznap frissítve

A katalán Sport.es szerint a brazil Neymar szerda reggel a Barcelona edzőközpontjában közölte a csapattársaival, hogy elhagyja a klubot. A cél a PSG. 

A Barcelona hivatalos twitter oldalán először csak annyit közölt, hogy

Neymar az edző engedélyével hagyta ki a reggeli foglalkozást. 

Aztán délután jött a közlemény, amiből már kiderültek a részletek.

Azt írták, hogy szerda reggel Neymar, az apja és az ügynöke közölte a klubbal, hogy a futballista távozni szeretne. Erre a Barcelona képviselői leszögezték, hogy ez a 222 millió eurós kivásárlási ár kifizetésével lehetséges.

Amíg ez nem történik meg, addig Neymar a Barcelona játékosa marad, de nem látogatja az edzéseket. 

Ha összejön az üzlet, akkor ez lesz minden idők legdrágább futballigazolása, de vannak még akadályok, például a spanyol bajnokság vezetője is meg akarja torpedózni az üzletet, ami szerinte az UEFA pénzügyi fair play-szabályának ellentmond.

Az UEFA közleményt adott ki az ügyben, ők azt írják, hogy egyelőre nem lehet megjósolni, milyen hatása lesz a transzfernek, ha létrejön, mert valószínűleg a PSG-nek is el kell majd adnia játékosokat, hogy egyensúlyban tartsa a kiadásait és a bevételeit.

Közben Lionel Messi már el is köszönt Neymartól az instagram oldalán, azt írta, nagy megtiszteltetés volt a brazillal együtt játsztani, és sok sikert kíván neki.

Rovatok