Index Vakbarát Hírportál

A Disney exatyaúristene kétszeres angol bajnok klubot vett

2017. augusztus 3., csütörtök 16:46

Hivatalosan is a korábbi Walt Disney-főnök Michael Eisner kezébe került a kétszeres angol bajnok, jelenleg a harmadosztályban küzdő klub, a Portsmouth, jelentették be csütörtökön. A 75 éves Eisner 5,67 millió fontért (1,9 milliárd forint) vette meg a klubot, amibe a közeljövőben legalább még 10 millió fontot (3,3 milliárd forint) fektet majd be.

A klubot Eisner mellett három gyereke irányítja majd, de az elnökségbe bekerült a felvásárlást jelentő pénz egy részét biztosító Tornante befektetőcsoport (ami egyébként szintén Eisner tulajdona) elnöke, Andy Redman, és a Portsmouth eddigi vezérigazgatója, Mark Catlin, aki megőrzi pozícióját.

A Portsmouth 2013-ban csődeljárás alá került, a mostani felvásárlásig egy szurkolókból álló bizottság vezette a csapatot, amely a megszűnés szélére került, ettől mentette meg őket a nagyjából 1 milliárd dollár vagyonnal rendelkező Eisner, aki 1984 és 2005 között irányította a Disneyt.

Ezzel nagyon erős anyagi háttér kerül a Portsmouth mögé, Eisneréknek az lehet a célja, hogy újra az élvonalba juttassák a csapatot. Nem ez az első sportos vállalkozása egyébként Eisnernek, korábban a Disneyn keresztül kulcsszerepe volt a The Mighty Ducks of Anaheim NHL-csapat megalapításában, amely most Anaheim Ducks néven játszik a ligában.

Rovatok