Index Vakbarát Hírportál

Meghalt egy megye III.-as futballbíró a tesztfutásán

2017. augusztus 4., péntek 19:04

Meghalt egy borsod megyei játékvezető a számára előírt tesztfutáson, írja a Focibiro.hu.

„Az extrém melegben egy megye III-as játékvezető rosszul lett és sajnos elhunyt. A játékvezető kolléga 11:30-tól futott, az előírásoknak megfelelően" – írta a portál.

Az MLSZ-től kapott információnk alapján az 54 éves Komlósi Lajos volt az áldozat. Úgy tudják, hogy a férfi a futásról térdfájdalmaira hivatkozva állt ki, majd később rosszul lett. A helyszínen volt defibrillátor, és rohamkocsi is érkezett hozzá, de már nem tudták megmenteni az életét. 

A Borsod megyei játékvezetői bizottság elnöke, Kurimai Zoltán az Indexnek elmondta, a futás előtt minden résztvevőnek mondták, hogy aki nem akar a hőségben 2400 métert futni, az szóljon. Kurimai elmondta, Komlósi az utolsó ötven méteren állt ki, fájó műtött térdére panaszkodott. Két mentőtiszt már akkor foglalkozott vele, akkor azonban nem jelzett más problémát. Kurimainak csak később szóltak, hogy valakit bevittek a folyosóra, mert rosszul lett.  

A tavaszi szezonban nem bíráskodó Komlósinak érvényes sportorvosija volt. Hogy miért következett be a halála, arról csak a boncolás után lehet biztosat tudni.

Az MLSZ részvétét fejezi ki az áldozat hozzátartozóinak, barátainak és a borsodi futballközösségnek.

Rovatok