Index Vakbarát Hírportál

Mészáros Lőrinc horvát csapata kiverte a PSV-t az EL-ből

2017. augusztus 4., péntek 08:40

Több meglepetés is született az Európa Liga harmadik selejtező fordulójában. Talán az egyik legnagyobbat Mészáros Lőrinc horvát csapata, az NK Osijek okozta, amely kiverte a 23-szoros holland bajnokcsapatot, a PSV Eindhovent. Ráadásul nem is akármilyen bravúrral, kétszer is 1-0-ra győzte le 1988 BEK-győztesét.

A hollandiai meccsen egy 11-es góllal nyertek, az eszéki visszavágón pedig Petar Bockaj a 25. percben döntötte el a meccset nem is akármilyen góllal. Az eszéki csatár 22 méterről bombázott egy szabadrúgást a kapuba.

Az Osijeknek eddig nem nagyon ment a horvát bajnokságban, mivel három forduló után még nincs győzelme, igaz veresége sem, három döntetlent játszott. A playoff-kör sorsolásakor, ahogy a Videoton, az eszéki csapat sem lesz kiemelt.

Mészáros Lőrinc tavaly januárban egyedüli pályázóként jutott az akkor csőd szélén álló horvát klubhoz. A hírek szerint kétmillió eurót tett le nyitó befektetésként. Az Osijek nemhogy a kieséstől menekült meg a szezon végére, hanem a bajnokság negyedik helyén végzett, így indulhatott az Európa Ligában.

Rovatok