Index Vakbarát Hírportál

Storck most már figyeli a horvát gólkirály Futácsot

2017. augusztus 4., péntek 10:57

Annyi kritikát kapott Bernd Storck, magyar futbalválogatott kapitánya Futács Márkó miatt, hogy most már személyesen nézte meg a Hajduk Splitben futballozó csatárt.

Az nso.hu tudta meg a Bröndby elleni EL-visszavágó előtt, hogy Storck a korábbi körben lejátszott, Levszki elleni visszavágóra utazott el Splitbe.

Az Andorrától elszenvedett 1-0-s vb-selejtező után sokan támadták a kapitányt, hogy nem hívta meg a keretbe az előző szezonban 18 góllal a gólkirályi címet elnyerő csatárt. Futács történelmi tettet hajtott ezzel végre, ő lett az első nem délszláv horvát gólkirály. A helyi sajtó is sokat dicsérte a magyar csatárt, aki sokat tett azért, hogy a Hajduk végül bajnoki harmadik lett.

Storck most személyesen látta, hogy a Hajduk Futács tizenegyesével 1-0-ra legyőzte és kiverte a Levszki Szófiát az EL-ből, majd csütörtökön a dán Bröndbyvel is végzett, a koppenhágai 0-0 után 2-0-ra nyert. Futács ezen a meccsen nem rúgott gólt és a 91. percben cserélték le.

Érdekesség, hogy Futács a Hajduk idei három bajnokiján egyszer sem kapott még lehetőséget, kétszer a kispadon ült végig, a legutóbbi, Cibalia elleni idegenbeli meccsre nem is nevezték. Ugyanakkor az Európa Liga meccseken végig a pályán volt, így nem sérülés a mellőzés oka, hanem taktikai jellegű lehet.

Futács a II. kerületi UFC-ben és a Ferencvárosban nevelkedett, majd nagyon fiatalon került a francia Nancyba, később a Werder Bremen, az Ingolstadt, a Portsmouth, a Leicester, a Blackpool, egy szezonra a Diósgyőr, majd a török Mersin játékosa volt, 2016 júliusában vette meg 1 millió euróért a Hajduk, ahol a Videoton 2014-2015-ben bajnok edzőjével, Joan Carillóval dolgozik együtt.

A most 27 éves csatár az utánpótlás válogatottakban 25 meccsen 9 gólt lőtt, a felnőtt válogatottban eddig háromszor szerepelt, 2014-ben, a finnek ellen itthon 2-1-re elveszített meccsen mutatkozott be Pintér Attila ideje alatt, majd az albánok és a kazahok elleni játszott még abban évben, összesen 54 percet. Azóta nem lépett pályára.

Rovatok