Index Vakbarát Hírportál

A Videoton a Partizant kapta az EL-ben

2017. augusztus 4., péntek 13:17

Nyonban elkészítették az Europa Liga playoffkörének sorsolását.

A csoportkörbe jutásért a Videoton a Partizant kapta.

Az első meccset augusztus 17-én Belgrádban rendezik, a visszavágó pedig egy héttel később, Felcsúton lesz.

A párharc érdekessége, hogy 32 évvel ezelőtt már játszott egymással a két csapat, a Videoton 1985-ös UEFA Kupa-menetelésében, a harmadik körben találkoztak akkor, a Videoton 5-0-ra nyert idehaza, majd a visszavágón a 2-0-s vereség is továbbjutást jelentett. A fehérváriak akkor a döntőig jutottak, ahol a Real Madrid állította végül meg.

Partizan tavaly megnyerte hazája bajnokságát, méghozzá azzal a Marko Nikoliccsal, aki most éppen a Videoton edzője, így jól ismeri korábbi csapatát, amely kedvező is lehet. A csapat a BL selejtező második körében kezdett a montenegrói Buducsnoszt ellen és 2-0-val, majd egy 0-0-val jutott tovább. Következett az Olympiakosz, amelytől Belgrádban 3-1-re kapott ki, a visszavágó 2-2 lett, így került át az Europa Ligába.

A Transfermarkt adatai szerint a Partizannak öt olyan játékosa van, aki több, mint egymillió eurót ér: Uros Djordjevics (3,5 millió), a brazil Everton Luiz (2,5 millió), Nemanja Miletics (1,2 millió), Alen Sztevanovics és Marko Jevtovics (1-1 millió). A Videotonnál csak Marko Scsepovics (1,2 millió), és Vinicius (1 millió) ilyen.

A Partizan idén eladta két legjobbját, Nikola Milenkovics a Fiorentinába, a brazil Leonardo Szaúd-Arábiába ment. Komoly erősítésnek számít a guineai Seydouba Soumah, aki a Slovantól érkezett, míg Nemanja Miletics a belga Westerlótól tért haza.

A szerb bajnokságban eddig két fordulót rendeztek, a Partizan mindkettőt magabiztosan nyerte, a Macva Sabac ellen 6-1-re, a Javor Ivanjica ellen 2-1-re nyert. A nyolc góljából a kameruni Tawamba Kana és Djurjdevics két-két gólt vállalt.

Előzetesen azt  tudni lehetett, hogy a Videoton nem lesz kiemelt és a következő hat csapat közül kaphatott volna ellenfelet: a szerb Partizan Beograd, ahonnan a Videoton jelenlegi edzője érkezett. A francia Olympique Marseille, a görög PAOK, a lengyel Legia (Nagy Dominik csapata), a cseh Viktoria Plzen, valamint az orosz Zenit. A Partizan, a Legia és a Plzen a BL-selejtezőből érkezett.

EL-selejtező, 4. forduló, a párosítás

Rovatok