Index Vakbarát Hírportál

Stieber is Amerikába igazol

2017. augusztus 8., kedd 09:09

Stieber Zoltán hétfő óta a washingtoni RFK Stadiumban edz, és várhatóan napokon belül aláírja szerződését az MLS-ben szereplő DC Uniteddel. Ezt a Washington Post írta meg, hozzátéve, hogy már csak a pénzügyi feltételeket tisztázták a felek, az orvosi vizsgálatokon régen túl vannak. Egyedül a papírmunka és a vízum intézése van hátra a szerződés aláírásáig.

Ezzel háromra nő az észak-amerikai bajnokságban, az MLS-ben szereplő magyar játékosok száma: Nikolics Nemanja a Chicago Fire-ben, Sallói Dániel a Sporting KC-ban szerepel.

Stieber leendő csapata, a DC United nincs túl jó formában, jelentős a hátrányuk a Keleti Főcsoport utolsó helyén, előttük hét ponttal vezet a New England. A DC United a hétvégén sorban hét vereség után szerzett újra pontot.

Stieber a Kaiserslauterntől kerülhet az MLS-be, ahol az utóbbi időben meggyengült a pozíciója. Olyannyira, hogy a szakmai stáb az ötödosztályban szereplő második csapatához száműzte. Szerződést bontani nem akartak vele, hiszen a mostani üzlettel is valamivel több mint egymillió dollárt kaszálnak. A DC United pedig egymillió dolláros fizetést ad Stiebernek, aki ezzel a klub legjobban fizetett játékosa lesz.

A sárvári születésű Stieber az Újpest U19-es csapatától került az Aston Villához, ahonnan 2009-ben érkezett Németországba. Játszott a Koblenz, a Mainz, a Greuther Fürth, a Hamburg, a Nürnberg és a Kaiserslautern csapataiban. Úgy volt, hogy a holland Twente szerződteti, végül az Egyesült Államokban kötött ki.

A DC United Stieber mellett még két igazolást tervez az átigazolási időszak vége előtt. A bolíviai Bruno Mirandát egy draftjogért cserébe már megszerezte a Seattle-től. A másik kiszemelt jóval nevesebb, az Inter chilei válogatottját, Guy Medelt szeretnék megszerezni.

A DC United legközelebb a Real Salt Lake ellen játszik, ezen Stieber szinte biztos, hogy még nem léphet pályára. Jövő vasárnap a Colorado vendége lesz, azon találkozón mutatkozhat be a magyar válogatott csatára.

Rovatok