Index Vakbarát Hírportál

14 másodperc után, labdaérintés nélkül vezettek

2017. augusztus 9., szerda 15:45

Ha eddig nem követte az észt kupa küzdelmeit, akkor nagyon gyorsan változtatnia kell ezen. Két okunk is van rá, az egyik a lenti videó, a másik a még lentebbi eredmények.

Az észtek ugye tavaszi-őszi bajnokságot játszanak, jelenleg a 22. forduló után vannak, a kupasorozat sem most indult, a tét már a legjobb 16 közé jutás volt a keddi játéknapon, a szezon eleji forma tehát nem lehet magyarázat a látottakra. Itt kapcsolnánk is a Levadia és a Paide Linnameeskond mérkőzését, egyből a kezdőrúgással.

A vendég Paidénak sikerült a majdnem lehetetlen: 14 másodperc után máris hátrányban voltak Martin Kase öngóljával, a Levadia a labda közelébe sem került, tehát

labdaérintés nélkül szereztek vezetést.

A Levadia érezte, hogy kicsit gyengére sikerült a kezdés, és meg lehet fogni a vendégeket, úgyhogy kicsit fokozták a tempót. A második percben elkezdtek labdához érni, így Gando Biala fejesével már meg is duplázták az előnyüket, végül pedig 3-1-es győzelemmel jutottak be a nyolcaddöntőbe.

Hogy mi lelte a Paidát, nem tudni, talán a hétvégi 8-0-s Levadia-győzelem emléke hagyott bennük sokkot, és jobbnak látták, ha nem tanúsítanak komoly ellenállást az őket három nappal korábban rommá verő csapatnak.

Nem a 14 másodperc alatt szerzett öngól volt az egyetlen furcsaság a keddi játéknapon, a 3-1-es végeredményt leszámítva csupa Tippmixdíjas eredmény született:

Igen, 16-0-s győzelem a legjobb 16 közé jutásért.

Rovatok