Index Vakbarát Hírportál

Hétgólos meccsel indult a PL-szezon

2017. augusztus 11., péntek 21:15

Iszonyatos tempóban kezdődött a 2017-18-as Premier League-szezon, öt perc alatt ugyanis két gól is esett a nyitómeccsen. Az Arsenalban bemutatkozó, a nyáron a Lyontól 53 millió euróért megvett Alexandre Lacazette két perc után máris gólt szerzett új csapatában, Mohamed Elneny beadásából fejelt a jobb alsó sarokra.

Egy darabig úgy tűnt, hogy ez a tempó csak az elején volt meg a csapatoknál, fél óra elteltével viszont újra kezdett felpörögni minden, és Jamie Vardy góljával fordítottak a vendégek: a támadó Marc Albrighton balról érkező beadása után vágta be a labdát könyörtelenül a léc alá. szünetben viszont már újra egyenlő volt, Danny Welbeck szerzett gólt egy szerencsés helyzet végén, többször is elpattanhatott volna a labda az Arsenaltól, de végül Sead Kolasinac gólpassza után üres kapuba passzolhatott az angol válogatott.

Az őrület a második félidőre sem állt re, Vardy másodszor is megszerezte a vezetést a Leicesternek egy pazar csúsztatással, majd a jött hajrá, amit elképesztően megnyomott az Arsenal. Előbb Aaron Ramsey egyenlített a 83. percben, majd két percre rá Oliver Giroud fordított, beállítva a 4-3-as végeredményt.

Arsenal-Leicester City 4-3 (2-2)

Rovatok