Index Vakbarát Hírportál

Nagyon benézte a Felcsút kapusa, a Diósgyőr lecsapott

2017. augusztus 12., szombat 21:27 | hat éve frissítve

2-2-vel ikszelt a Diósgyőr és a Puskás Akadémia a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában. Az első gólnál Heris használta ki, hogy a rosszul kimozduló diósgyőri védők között váratlanul helyzetbe került, majd a Diósgyőr a felcsúti kapus, Hegedűs Lajos hibájával tudott egyenlíteni, Makrai Gábor kihasználta a kínálkozó lehetőséget.

A 66. percben villámlás és heves eső miatt félbe kellett szakítani a mérkőzést, részben elment a világítás, elromlott az eredményjelző, de negyedóra után folytatódhatott a találkozó, írja az MTI. Prosser használt ki egy pontos kiugratást, ezzel a Puskás Akadémia jutott ismét vezetéshez, Vela azonban a hajrában pontot mentett a DVTK-nak.

Mindössze a második pontját gyűjtötte be a felcsúti együttes, ugyanis előzőleg egyszer játszott döntetlent, majd háromszor kikapott. A Diósgyőr, amely stadionja építése miatt fogadja ellenfeleit Debrecenben, az előző négy fordulóban idegenben lépett pályára. Három kört követően az élen állt, de a múlt héten kikapott Balmazújvárosban, ezzel visszacsúszott.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Pintér Attila, a PFLA vezetőedzője azt mondta, a labdarúgás észjáték. Pintér ismét a játékvezetőket is okolta az eredményért, a 444. hu idézi, szó szerint ezt mondta: „Nem fogom nem elmondani, én úgy gondolom, ma is nem kaptunk meg egy százszázalékos tizenegyest. Amit... ugyanez az alapvonali játékvezető a Videoton ellen, meg kell nézni, hogy az milyen volt, és ez milyen, rászólt a játékvezető fülére. Most azt gondolom, ez elmaradt. És ez most már az ötödik mérkőzés, ahol azt gondolom, keményen belenyúlnak a mérkőzéseinkbe.”

A címvédő Budapest Honvéd hazai pályán 2-1-re legyőzte az Újpestet. Korán vezetést szerzett az Újpest Zsótér révén, sőt az előző szezonban még a kispestieket erősítő futballista könnyedén tovább növelhette volna az előnyt, de nyolc méterről gyakorlatilag az üres kapu mellé passzolt. A fordulást követően a hazaiak kerültek fölénybe, Lanzafame egyenlített, majd a csapatkapitány Kamber szabadrúgása érte a győztes gólt.

A Vasas FC 1-1-es döntetlent játszott a Mezőkövesddel. Kulcsár lőtt hatalmas gólt a bal felső sarokba az ötös sarkáról, de a Mezőkövesd a hajrában tudott egyenlíteni. Szöglet után Pillár küldte kapura a labdát, és bár Kamenár hárított, a játékvezető úgy ítélte meg, hogy a labda túljutott a gólvonalon.

A Haladás két góllal legyőzte az újonc Balmazújvárost. Williams büntetőjével szereztek vezetést, és a második gólt is ő szerezte.

A Ferencváros házigazdaként 1-1-es döntetlent játszott a Pakssal. A labdabirtoklásban és a kapura lövésekben is megmutatkozott a Ferencváros fölénye az első félidőben, de csak a szünet előtt tudta megszerezni a vezetést Varga Roland szöglet utáni góljával. A második félidőben viszont a Paksnak volt több lehetősége, a 60. percben Hahn János egyenlített.

Az utolsó szombati meccsen a Videoton a 96. percben szerezte meg a győztes gólt Danko Lazovics büntetőjével a Debrecen ellen.

Rovatok