Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsáknak csak az arab klubja tudta kielégíteni a fizetési igényeit

2017. augusztus 12., szombat 13:22 | aznap frissítve

Bernd Storck már a következő magyar válogatottat látja maga előtt. A Magyar Időknek adott interjúban vissza-visszatérően rákérdeztek az Andorra elleni meccsre, amire a magyar szövetségi kapitány azt mondta, nem akarta a fiatalokban azt a képzetet kelteni, hogy csak azért hívta be őket, mert sokan sérültek voltak, de tény, hogy tíz sérültje volt.

Szóba jött Sallai Roland és Tóth Bence, akik nem játszanak a klubjukban. „A kérdés persze az, hogy hiszünk-e bennük. A mostani U17-esek között rengeteg tehetség van, öten-hatan külföldön futballoznak. Ez a jövő, öt-hat év múlva nagy hasznára lehetnek majd az A válogatottnak.”

Megkérdezték a horvát gólkirály Futács Márkóról, akire azt mondta, ismeri, fantasztikusnak nevezte a gólérzékenységét, de azon a poszton a válogatottban ott van Szalai Ádám, Eppel Márton és Balogh Norbert is.

A 30 évhez közelítő, Európán kívüli bajnokságokat választó játékosokról azt mondta Storck, hogy a Major League Soccer sokat fejlődött az elmúlt években, és szerinte náluk már „az anyagi ­kondíciók is lényegesek". 

„Dzsudzsáknak csak az arab klubja, az al-Vahda tudta kielégíteni a fizetési igényeit, és Guzmics sem azért ment Kínába, mert ez volt a gyerekkori álma. Itt senki sem adta volna meg nekik azt a pénzt, amit ott megkereshetnek,” de a lényeg, hogy játéklehetőséget kapnak.

Nikolics, a válogatottságát ideiglenesen lemondó nyilatkozatával kapcsolatban azt mondta, hogy jobb egy elégedett játékos a klubjában, mint egy elégedetlen a válogatottban. Ugyanakkor a menedzserét inkorrektnek nevezte, mert „tudta, a játékossal megegyeztem abban, hogy nem hívom be a válogatottba.” Szerinte így volt jó Nikolics karrierje szempontjából.

Az augusztus végi lettek, és a szeptember eleji portugálok elleni meccsel kapcsolatban felvetette, hogy megnézi, hogy akár az U21-ből kire lehet számítani, de neveket nem mondott.

Rovatok