Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo: két perc alatt bombagól és két sárga

2017. augusztus 13., vasárnap 23:59

A Real Madrid 3-1-re nyerte a spanyol Szuperkupa első meccsét úgy, hogy Cristiano Ronaldo két perc alatt kiállítatta magát, de előbb lőtt egy bombagólt, majd a madridiak emberhátrányból még egyet. A visszavágót szerdán 23 órától rendezik a Bernabeuban.

Az egyik kérdés az volt a meccs előtt, hogy ki fogja helyettesíteni a Paris SG-hez igazoló Neymart a Barcelonánál, illetve a másik oldalon az, hogy Zinedine Zidane vajon a kezdőbe nevezi-e Cristiano Ronaldót. Ernesto Valverde végül Deulofeu-t rakta a bal oldalra, Ronaldo pedig a kispadon kezdett.

Az első félidő különös izgalmat nem hozott, azon kívül, hogy a 10. percben Suáreznek volt egy szép labdalevétel után egy lapos lövése, de azt fogta Navas. Illetve Gareth Bale-nek akadt egy kapáslövése, azt pedig Ter Stegen hárította remek reflexel.  

A második félidőben felpörgött meccs és előbb a Real Madrid. Az 50. percben egy furcsa góllal szerzett vezetést a vendégcsapat, Marcelo ment el a bal oldalon, beadásába Gerard Piqué csúszott bele szerencsétlenül, lábáról a kapuba pattant a labda, pedig Ter Stegen rajta volt.

Ez azt is jelentette, hogy a Real sorozatban a 67. meccsén szerzett gólt, illetve az El Clásicók utolsó 60 évében Piqué az első Barca-játékos, aki öngólt rúgott.

Az 58. percben beállt Cristiano Ronaldo, a Barcelona pedig nagy elánnal ment az egyenlítésért, amely egy tizenegyesből jött össze. Egy lepattanó labdára Suárez rajtolt, a kapuból kilépő Navas pedig hozzáért a kezével. Lionel Messi pedig pályafutása 13. Szuperkupa-gólját szerezte.

Jött az utolsó tíz perc, amely igazi drámát hozott és a főszereplő Cristiano Ronaldo volt. Előbb a 80. percben, egy gyors kontra végén, a 16-oson belülre vezette a labdát, majd hatalmas gólt bombázott a bal felső sarokba. Nagyon szép gól volt.

Ronaldo a gólját a szokásos módon, de ezúttal levetett mezzel ünnepelte. Amiért természetesen járt a sárga. Kettő perccel később egy gyors indítással lépett ki megint a portugál, Umtitivel futott versenyt, majd a 16-oson belül elesett. A bíró színészkedés miatt pedig felmutatta a második sárgát, Ronaldo döhében pedig ellökte a játékvezetőt, aki talán túl szigorúan adott most lapot, bár a szabályok szerint ez jár.

De nem tört meg a Real, olyannyira nem, hogy a csereként beálló Marco Asensio Ronaldónál is hatalmasabb gólt rúgott. Olyannyira váratlan megoldás volt, hogy még Ter Stegen sem nagyon számított erre. De védeni akkor sem biztos, hogy sikerült volna.

Marco Asensio ezzel az UEFA Szuperkupa, a spanyol bajnokság, a spanyol kupa és a Bajnokok Ligája után, a spanyol Szuperkupában is gólt lőtt az első meccsén.

Könnyen lehet, hogy ez a gól eldöntötte a spanyol Szuperkupa sorsát, a Barcának három napja van arra, hogy lelkileg feldolgozza a mostani este történéseit.

Spanyol Szuperkupa, 1. mérkőzés

Barcelona-Real Madrid 1-3 (0-0)

Rovatok