Index Vakbarát Hírportál

Döbbenetes végjáték után a Juve elbukta a Szuperkupát

2017. augusztus 13., vasárnap 23:22

A Lazio nyerte az olasz Szuperkupát, miután a vasárnap esti meccsen 3-2-re legyőzte a bajnoki címvédő Juventust, az öt gólból három az utolsó tíz percben esett.

A Sevillától tavaly érkezett Ciro Immobile szerezte a meccs első két gólját. Az elsőt igen véleményes tizenegyes után. Saját maga harcolta ki, egy kiugratás után egyszerűen neki futott Buffon kezeinek, a felvételen úgy látszik, hogy a kapus visszahúzza a kezét, Immobile egyszerűen belefutott.

A második  gólja már egyértelmű volt, az 54. percben egy jobb oldali beívelést fejelt be hat méterről, két Juve-védő között.

Egészen a 85. percig tartotta az eredményt a Lazio, ekkor egy 30 méteres szabadrúgást Dybala csodálatosan csavart be a kapu jobb oldalába, az albán Strakosha hiába vetődött nem érte el.

A hosszabbítás perceiben 11-est kapott a Juventus is. A csereként beállt Marusics lépett rá Alex Sandro lábára a tizenhatoson belül, Dybala pedig – ahogy Immobile – duplázni tudott.

A drámának még nem volt vége, a középkezdés után nem sokkal megint a Lazionál volt az előny. Jordan Lukaku – Romelu Lukaku öccse – húzott el a bal oldalon, az alapvonalról középre tette, Alessandro Murgia pedig jókor érkezett és a Juve-védők gyűrűjében bevágta a győztes gólt.

A Lazio ezzel története ötödik Szuperkupáját nyerte, így beérte az előtte álló Intert. A Juventusnak és Milannak hét-hét elsősége van. A Juventus sorozatban hatodszor játszott a Szuperkupáért, az utolsó kettőt elbukta, legutóbb tizenegyesekkel a Milannal szemben.

Olasz Szuperkupa

Lazio-Juventus 3-2 (1-0)

Rovatok