Index Vakbarát Hírportál

Atyavilág, milyen utolsó perces öngóllal kaptak ki a svájciak a BL-ben

2017. augusztus 15., kedd 23:08 | hat éve frissítve

Öt mérkőzést rendeztek a Bajnokok Ligájának csoportkörbe jutásról döntő fordulójában. A forduló rangadóját Németországban vívták, de az igazi dráma Svájcban volt, ahol a Young Boys játékosa a legutolsó percben, 0-0-s állásnál megszerezte az év öngólját.

A keddi játéknapon egyértelműen a Liverpool hoffenheimi fellépésére figyeltek a legtöbben, bár nekünk magyaroknak csalódást jelentett, hogy Szalai Ádám végül nem jutott szóhoz a meccsen.

A mérkőzést a története első európai kupameccsét játszó németek kezdték jobban, sőt egy büntetőig is eljutottak, ám Kramaric borzasztó gyengén helyezte a lövését. Nem úgy Trent Alexander-Arnold a túloldalon, ráadásul a Liverpool ifjú tehetségének nehezebb dolga volt, szabadrúgásból kellett vernie a kapust, ami Oliver Baumann hathatós közreműködésével sikerült is neki.

A második félidőben egy szerencsétlen (ön)góllal kettőre növelte előnyét a Liverpool, miután Milner beadása (lövése?) megpattant Havard Nordtveiten.

Hogy ne legyen teljesen lefutott a visszavágó, arról a hoffenheimiek fiatal csatára, Uth gondoskodott, aki alig három perccel a rendes játékidő vége előtt szépített.

Még Uthnál is később szerzett gólt, ráadásul mindent eldöntő gólt Kasim Nuhu, a Young Boys játékosa. A svájciak pechére azonban Nuhu rossz oldalon volt eredményes, így gólja a CSZKA Moszkvát juttatta a továbbjutás küszöbére. Az oroszok nagyon elégedettek lehetnek az idegenben aratott 1-0-s győzelemmel.

A svájciaknak viszont tényleg csak a sírás marad, ha visszanézik a vereségüket jelentő gólt.

BL Playoff:

Rovatok