Index Vakbarát Hírportál

Csak a sérülésén múlik Usain Bolt debütálása a Manchester Unitedben

2017. augusztus 15., kedd 21:37

Régóta közismert, hogy Usain Bolt egyik nagy álma pályára lépni a Manchester Unitedben. A nyolcszoros olimpiai bajnok sprinter hatalmas MU-drukker, imád focizni, sőt a saját bevallása szerint igen jó is a játékban. Ahogy a jamaicai ikon korábban viccelődött: „Nem mondom, hogy a legjobb focista lennék a világon, de azért nem lennék rossz. Mondjuk, hogy olyan Rooney szintű.” 

Ha a dolgok jól alakulnak, akkor hamarosan kiderülhet, hogy mennyi igazság volt Bolt szavaiban, vagy akár a Ricky Simmsében. Az atléta menedzsere valamivel visszafogottabb volt, és úgy az angol negyedik-ötödik osztály szintjére kalibrálta Bolt futballtudását.

Bolt természetesen nem egy bajnokin vagy bármiféle tétmérkőzésen mutatkozhat be a Manchester Unitedben, hanem egy jótékonysági gálamérkőzés visszavágóján, amin rajta kívül olyan sztárok lépnek még pályára várhatóan, mint Edwin van der Sar, Paul Scholes vagy Dwight Yorke – manchesteri oldalon  –, míg a Barcában mások mellett Ronaldinho, Rivaldo és Kluivert szerepel majd. Az első mérkőzést június 30-án rendezték, ezen az angolok nyertek 3-1-re, Blomquist, Poborsky és Yorke góljaival.

Az egyetlen komoly aggodalom Bolt szereplésével kapcsolatban, hogy a jamaicai atléta a búcsúfellépésén, a londoni világbajnokság 4x100 méteres váltójának döntőjében combsérülést szenvedett. Egészen pontosan a combfeszítő izma sérült meg, és egyelőre csak reménykedni lehet benne, hogy időben meggyógyul a mérkőzésig.

Rovatok