Index Vakbarát Hírportál

A Diósgyőr felélte a saját vagyonát

2017. augusztus 16., szerda 12:12

A boon.hu írt kedden arról, hogy az MLSZ tájékoztatása szerint a diósgyőri futballklub a Pénzügyi Monitoring Rendszer eljárásrend szerint számított és 2016. december 31-re elvárt 200 millió forintos szinttől mínusz 585 511 forinton áll, azaz közel 800 millió forintos hiányt halmozott fel. A klub augusztus 31-ig kapott határidőt a tőke rendezése, különben a szövetség szankciókat alkalmazhat.

A fenti adatok azt is jelentik, hogy a Diósgyőr FC az év végéig a saját vagyonát gyakorlatilag felélte a sorozatos veszteséges működés miatt. Az MLSZ ezért írásban jelezte, hogy a klub állítsa helyre a saját tőke értékét az eljárásrendben meghatározott mértékig.

A Miskolci Önkormányzat a Miskolc Holding Zrt.-t hatalmazta fel, hogy mint kisebbségi tulajdonos vegyen részt legfeljebb tőkearányosan a kft. tőkeemelésében – ami 250 millió forint lehet. Ennek egyik feltétele, hogy a DFC Kft. és a Borsodsport Invest Kft. az önkormányzattal kötött, korábbi megállapodásokban rögzített ingatlanokhoz kapcsolódó valamennyi jogáról térítésmentesen lemond.

A klub közleményében az áll, hogy minden vállalt kötelezettségének és az MLSZ szabályzataiban foglaltaknak eleget tesz. Ez most úgy történt, hogy végül a Miskolc Holding Zrt 250 millió forinttal, a Borsodsport Invest Kft, pedig 550 millióval járult hozzá a tartozások rendezésére.

Rovatok