Index Vakbarát Hírportál

Storck megtalálta az Andorra elleni bűnbakokat

2017. augusztus 17., csütörtök 11:23

A magyar futball-válogatott az augusztus 31-i Lettország, majd a szeptember 3-i Portugália elleni világbajnoki selejtezőkre készül. A legfontosabb most már a csoport harmadik helyének megőrzése, hogy a 2020-as Eb-selejtezők sorsolását a harmadik kalapból várhassa Storck csapata, ne csússzon még hátrább.

A kapitány felajánlotta lemondását az Andorra elleni lélekromboló vereség után (0-1), ezt a szövetség elnöksége azonban nem fogadta el.

Storck azt már megjelölte, kikre számít a légiósok közül a következő két fellépésen. Ha eddig az volt a jelszó, hogy a jövő csapatát építi, erről a légiósnévsorról sok minden megállapítható, de ez a tétel nem.

Nincs meglepetés, Gulácsi várhatóan ott lesz a lipcsei kapuban a hétvégi bajnoki rajton. Megyeri véd a másodosztályban.

Nincs igazán nagy meglepetés, bár a 24 éves Lang Ádám akár a jövő embere is lehetne a védelem tengelyében, de már tavaly szeptemberben Svájc ellen sem volt meggyőző, a lettek elleni tavaly októberi meccsre sem nevezte - erről még sokszor szó lesz -, Andorra ellen is őt kapta le a kapitány. A Dijon első bajnokiján nem játszott, a másodikon az 54. percben cserélték le.

Bese játékban van, a Le Havre pontvesztés nélkül áll három forduló után a francia másodosztályban. Mindhárom meccsen kezdett, egyszer cserélték csak le.

Korhut a Maribor elleni BL-selejtezőben is ott volt az izraeli bajnokcsapatban, Kádár is vélhetően játszani fog csütörtök este a Dinamóban, amelyik a portugál Marittimo vendége az EL-ben.

A 29 éves Pintér Ádám lehet az egyik, akit reaktiválhat, ő játszott az Eb-csapatban is, mert a Fürthben középső védőként vették eddig számításban a két forduló alatt, igaz egyszer sem nyert a Greuther.

Mivel azonban három nap alatt kell lejátszani két meccset, Guzmics szerepeltetése is elég valószínű. Csapata az utolsó helyen áll a kínai ligában, de valamennyi sikerélmény jutott a védőnek is, hiszen a két legutóbbi bajnokin nem kaptak ki.

Nagy kérdés, hogy a dán Midtjyllandnál jól játszó, legutóbb is meccs emberének választott Korcsmár Zsolt vajon mit tehetett, hogy most sem kapja meg az esélyt.

Fiola Attila viszont könnyen visszakerülhet, a Videotonban egyre jobb formában játszik.

A 26 éves Gyurcsó Ádám és a 22 éves Nagy Dominik maradt ki az andorrai középpályáról, utóbbi csere volt és a 21. percben megsérülő 28 éves Stiebert.

Mindkét kimaradó játékban van, mindketten a szélen bevethetőek, Gyurcsót az Eb előtti utolsó szűkítésnél hagyta ki Storck. Aztán meghívta, mi több, az előző lett meccsen tavaly októberben Gyurcsó eredményes is volt.

Nagy Dominik csütörtök este a Legiaval azért harcol, amiért a Videoton, hogy ott lehessenek a lengyelek az Európa Liga főtábláján. Tagadhatatlan, Stieber jobban védekezik mindkét másik szélsőnél, lehet, hogy ez okozta a meghívását, igaz tétmeccse idén még nem volt, de új csapatában, Amerikában juthat neki egy vagy kettő.

A 21 éves Sallai Rolandnak egyelőre még csapata sincs, ez is közrejátszhatott a mellőzésében, ő is ott volt az andorrai műfüvön, az utolsó 20 percben tőle remélt lendületet Storck.

Elek Ákos ellenben folyamatosan játékban van, de csapatában ő is játszott néhányszor a védelemben, nemcsak védekező középpályásként. Kleinheislernek nem sikerült jól az Asztana BL-fellépése, ettől még szinte biztosan ott lesz a meccseken.

Nagy Ádám és Dzsudzsák Balázs egyelőre még nem szerepelhetett bajnokin, a Bologna a hétvégén játszik először.

A középpályán amúgy a legfontosabb kérdés, Gera Zoltán ott lehet-e. A 38 éves játékos kezdett a Mezőkövesd ellen július 30-án (5-0-ra nyert a Fradi), de a 17. percben le kellett cserélni. Storck a magyar bajnokságban játszókat majd később nevezi meg. Mindenesetre Feröer és Andorra ellen sem volt a középpálya közepén Gera, és a támadások nehezen mentek. A lettek ellen, az elmúlt egy év egyetlen győzelmekor ellenben ott volt.

Már a kispadon ült a Liverpool elleni BL-selejtezőn, a hétvégén kezdődő Bundesligában nagy kérdés, lehetőséget kap-e, az is kiderül, Nagelsmann edző mennyire híve a rotálásnak.

A 21 éves Balogh Norbertnek most egészen biztosan nem ad lehetőséget, aki maradt a másodosztályú Palermóban, és elég fontos szezonja jön, mindneképp többet kellene játszania.

(Borítókép:  Dzsudzsák Balázs csapatkapitány és Bernd Storck szövetségi kapitány a labdarúgó világbajnoki selejtező B csoportjában játszott Andorra-Magyarország mérkőze utána 2017. június 9-én. Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

Rovatok